Nokia CEO blijft geloven in huidige strategie

Het gaat niet zo goed met Nokia als we verschillende analisten mogen geloven, maar de CEO van het bedrijf is het daar niet mee eens. Tijdens een jaarlijkse bijeenkomst vertelde Kallasvuo dat Nokia het eigenlijk helemaal niet zo slecht doet.

 Olli-Pekka Kallasvuo

Afgelopen dinsdag kwam het bericht naar buiten dat de investeerders van Nokia niet blij zijn met het huidige beleid en zelfs de CEO van het bedrijf, Olli-Pekka Kallasvuo, van zijn positie weg willen hebben. In een speech tijdens Nokia’s jaarlijkse meeting voor investeerders probeerde Kallavuo de aandeelhouders gerust te stellen en vertelde hij dat het eigenlijk helemaal niet zo slecht gaat met Nokia. “Door services met apparaten te combineren, is Nokia in een sterkere positie om door te groeien en meer waarde voor onze aandeelhouders te creeëren. We hebben nog steeds veel werk te doen, maar we hebben een stevige basis gebouwd. We geloven in onze strategie”, verkondigde Kallasvuo in zijn speech. De strategie van Nokia is dan ook steeds meer gericht op services en software, terwijl de hardware wat minder belangrijk wordt. De groeiende vraag voor deze services, bij Nokia ondergebracht onder de naam Ovi, is niet meer een vooral Westers fenomeen, maar wordt volgens de CEO over de hele wereld steeds belangrijker. Het mindere 2009 schreef Kallasvuo vooral toe aan de verslechterde economische situatie in combinatie met een aantal strategiewijzigingen van Nokia. Deze zorgen volgens Kallasvuo op korte termijn voor wat mindere resultaten, maar, zo vertelde de man, met de nieuwe strategie heeft Nokia wel een sterkere basis voor de toekomst neergezet.

Kallasvuo ondersteunde zijn betoog met een aantal feiten over Nokia. Zo zei hij dat Nokia vorig jaar 432 miljoen apparaten verkocht heeft, nog steeds meer dan de drie grootste producenten achter Nokia bij elkaar. Hiermee was 2009 het twaafde jaar achtereen dat Nokia ’s werelds grootste telefoonproducent is. Verder ging Kallasvuo vooral in op het succes van de services van Nokia. De Ovi Store is vandaag de dag, een jaar na de release, goed voor ongeveer 1,7 miljoen downloads per dag en dit aantal groeit nog steeds. Daarnaast heeft Nokia in afzienbare tijd tien miljoen exemplaren van haar gratis navigatie aan de man weten te brengen. Ovi Mail heeft al 8 miljoen gebruikers, behaald in een gelijk aantal maanden. Tot slot wees Kallasvuo erop dat er maarliefst 83 miljoen mensen zijn die actief gebruik maken van software-oplossingen van Nokia, meestal gecombineerd met een Nokia-telefoon.

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters