Nokia CEO: “Nokia staat open voor omschakeling naar nieuw operating system”

De CEO van Nokia heeft tijdens de analisten Q&A vermeld dat de producent zich nog bezint op een nieuwe strategie voor haar platformen. Volgens CEO Stephen Elop behoort het toe-eigenen van een OS zoals Android of Windows Phone 7 tot de eventuele mogelijkheden.

Tijdens het bekendmaken van de financiële cijfers van Nokia over het laatste kwartaal van 2010 heeft de nieuwe Nokia CEO, Stephan Elop, al het een en ander toegelicht op de nieuwe strategie van de producent. Elop is zich er van bewust dat Symbian minder aanzien geniet dan dat het eerder het geval was. De nieuwe CEO van Nokia is dan ook druk bezig met het uitstippelen van een nieuwe strategie voor de producent die hij vlak voor het Mobile World Congress zal gaan uitleggen aan investeerders en de pers.

Elop meent dan ook dat Nokia niet alleen pittige concurrentie heeft op het vlak van hardware maar zeer zeker ook op het vlak van software. De CEO laat dan ook aan Reuters weten dat hij zich momenteel bezint op een andere strategie. “Nokia moet ook concurreren op basis van platform tegen platform. In aanvulling op de goede ervaring voor telefoons die we moeten bouwen, moeten we ook bouwen aan een nieuw software platform, of eentje verbeteren of een nieuw platform toevoegen aan ons assortiment.”

Elop houd hiermee de optie open dat het een OS adopteert van een concurrent zoals Microsoft of Google voor haar smartphones mocht Symbian niet meer toereikend zijn. Deze nieuwe toenadering tot andere systemen is een flinke wijziging in de starre strategie van Nokia die tot nog toe altijd naar buiten heeft gecommuniceerd dat Symbian en MeeGo de enige OS’en voor Nokia zullen zijn en blijven.

Op 11 februari zal Elop in Londen zijn plannen gaan toelichten voor de toekomst van Nokia. De persconferentie zal ook live te volgen zijn via de website van Nokia.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. qwerty -

  Opties voor Nokia.

  1. Enquete laten invullen (onder jongeren)
  2. Voor geinstalleerde WhatsApp op de komende mobieltjes toepassen. (Pingen wordt steeds groter daarvan)
  3. Bluetooth Gaming toepassing (gamen tegen elkaar is de nieuwe trend van 2011 geloof me)
  4. Gebruik maken van Meego voor mobieltjes tussen €100-250 en voor hoger de Symbian.

  1. Dominick -

   1. En dan!?
   2. Is leuk en handig, maar dat zet weinig zoden aan de dijk
   3. Same as 2
   4. Nee, juist omgekeerd. Maar weinig mensen zitten te wachten op een high-end symbian-telefoon. Voor dat selecte groepje kan er één model blijven (E7?). De rest moet over op een ander systeem. MeeGo kan daarvoor een oplossing zijn, maar moet zich nog bewijzen.

 2. plint6 -

  Nokia and WP7 strategically is a strong fit with collateral benefits. WP7 could use a high end navigation system. Nokia can benefit from Microsoft's Xbox gaming portal. An all in one device, that is what we are looking for in 2011.

  It is all about competition. Sony (Ericsson) in my opinion has a strong position for the year 2011. Android and Playstation kind of collaborating on mobile multimedia. This will appeal to much more and different customers.

  Nokia still is the best handset maker with lots of patents for future needs. WP7 is great according to many but apparently not attractive according to salesfigures. As a softwaregiant how hard can it be to do some finetuning to create a wow effect.

  let's face it, Nokia and Android together, it would be an easy lose for Nokia and a flawless win for Google.

  1. Dominick -

   Er staat toch ook niet dat ze Android of WP7 gaan gebruiken? Alleen dat de CEO de optie openhoudt. Dat is nogal een verschil.

   Ben het met je eens dat Ovi ook een ecosysteem is, maar ik hoop toch dat je zelf ook wel begrijpt dat Nokia niet hun probleem denkt op te lossen door Ovi te verbeteren of vervangen?

 3. roger -

  Nokia ecosysteem = Ovi
  misschien word Ovi music unlimited wel vervangen door Spotify of een andere streamingdienst
  misschien zijn ze Microsoft in onderhandeling om er voor te zorgen dat Office progammas beter te intergreren in de Ovi ecosysteem
  Echt je verzint je eigen nieuws

  1. steve-vanm -

   Verzin je nu niet een eigen benaming (ovi) voor iets jongen?! Onder Ecosystem versta ik toch iets anders. Maar goed je zult het wel weten he?!

 4. roger -

  Dat heeft de goede man niet eens gezegd
  hij had het erover dat Nokia moet concurreren met andere ecosystemen
  jullie bloggers verspreiden echt alleen maar BS stukje
  Nokia zal never overstappen op Android of WP7
  deal with it

iPhone X

Waarom het succes van de iPhone X Google miljarden gaat kosten lees verder

Oppo, dochterbedrijf van BBK

BBK is de op twee na grootste smartphonemaker ter wereld. Precies…wie? lees verder

headphone jack

Waarom Google de headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

OnePlus 3

OnePlus verzamelt teveel privégegevens gebruikers, maar er is goed nieuws lees verder

Google Pixel 2

Waarom het succes van de Pixel 2 slecht zou kunnen zijn voor Google lees verder

Apple opladen

Ikea richt pijlen op Apple met scherpe advertenties lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters