Nokia CEO: “Nokia staat open voor omschakeling naar nieuw operating system”

De CEO van Nokia heeft tijdens de analisten Q&A vermeld dat de producent zich nog bezint op een nieuwe strategie voor haar platformen. Volgens CEO Stephen Elop behoort het toe-eigenen van een OS zoals Android of Windows Phone 7 tot de eventuele mogelijkheden.

Tijdens het bekendmaken van de financiële cijfers van Nokia over het laatste kwartaal van 2010 heeft de nieuwe Nokia CEO, Stephan Elop, al het een en ander toegelicht op de nieuwe strategie van de producent. Elop is zich er van bewust dat Symbian minder aanzien geniet dan dat het eerder het geval was. De nieuwe CEO van Nokia is dan ook druk bezig met het uitstippelen van een nieuwe strategie voor de producent die hij vlak voor het Mobile World Congress zal gaan uitleggen aan investeerders en de pers.

Elop meent dan ook dat Nokia niet alleen pittige concurrentie heeft op het vlak van hardware maar zeer zeker ook op het vlak van software. De CEO laat dan ook aan Reuters weten dat hij zich momenteel bezint op een andere strategie. “Nokia moet ook concurreren op basis van platform tegen platform. In aanvulling op de goede ervaring voor telefoons die we moeten bouwen, moeten we ook bouwen aan een nieuw software platform, of eentje verbeteren of een nieuw platform toevoegen aan ons assortiment.”

Elop houd hiermee de optie open dat het een OS adopteert van een concurrent zoals Microsoft of Google voor haar smartphones mocht Symbian niet meer toereikend zijn. Deze nieuwe toenadering tot andere systemen is een flinke wijziging in de starre strategie van Nokia die tot nog toe altijd naar buiten heeft gecommuniceerd dat Symbian en MeeGo de enige OS’en voor Nokia zullen zijn en blijven.

Op 11 februari zal Elop in Londen zijn plannen gaan toelichten voor de toekomst van Nokia. De persconferentie zal ook live te volgen zijn via de website van Nokia.

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters