Nokia claimt Windows Phone 7 met de Nokia Lumia 800 en Lumia 710

Nokia heeft tijdens Nokia World haar nieuwe Lumia-serie geïntroduceerd. De Nokia Lumia 800 en de Lumia 710 beschikken over Windows Phone 7.5 en zullen vanaf 17 november verkrijgbaar zijn in Nederland.

De Nokia Lumia 800 was al voortijdig uitgelekt door de fabrikant en het was al duidelijk dat de telefoon als twee druppels water op de Nokia N9 lijkt. De Nokia Lumia 800 is een 3.7-inch smartphone die een unibody design heeft net als de N9. Het toestel beschikt over een 1.4GHz-processor en een Clear Black display. De telefoon heeft 512MB ram en 16GB intern geheugen. Daarnaast zit er een 8-megapixelcamera op de Lumia 800 met een Carl Zeiss lens. Het toestel loopt zoals gezegd op Windows Phone 7.5 met daar overheen een aantal eigen applicaties van Nokia. Zo zit gratis navigatie standaard op het toestel genaamd Nokia Drive. Om muziek te streamen kun je gebruik maken van Nokia Music en ook een sport-applicatie zal op de telefoon beschikbaar zijn.

De Nokia Lumia 800 moet los 420 euro gaan kosten en is vanaf de eerste week van november verkrijgbaar in Nederland. De telefoon zal in het zwart, blauw en roze op de markt gaan komen.

Naast de Lumia 800 is ook de Lumia 710 bekend gemaakt. Deze variant zal dit jaar alleen in Rusland en Azië uitgebracht gaan worden en iets later ook naar andere landen gaan komen. Het toestel beschikt over een 1.4GHz processor met een normaal lcd-paneel. Ook in deze variant is 512MB ram te vinden en een 5-megapixelcamera. Deze telefoon beschikt niet over een Carl Zeiss lens, maar daar is dan ook de prijs naar; het toestel moet slechts 270 euro gaan kosten. Ook de standaard Nokia-applicaties zijn op de telefoon terug te vinden.

Nokia Luma 800

 

Nokia Luma 800

 

Nokia Luma 800

 

Nokia Luma 800

 

Essential Phone

‘Essential Phone opvolger gecanceld: staat Essential nu al te koop?’ lees verder

Xiaomi Mi 8

Gelekte video toont Xiaomi Mi 8: primeur voor Android lees verder

Vivo Apex

Eerste echt randloze smartphone komt volgende maand lees verder

HTC U12+

HTC U12+ gelanceerd: het grootste en spannendste HTC toestel tot nu toe lees verder

OnePlus 6 vs. Galaxy 9+

OnePlus 6 is sneller dan Galaxy S9+ en iPhone X lees verder

HTC onthult per ongeluk HTC U12+ op website lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters