‘Nokia D1C: schetsen, foto’s en specificaties gelekt’

Er zijn foto’s, schetsen en specificaties opgedoken van de Nokia D1C, de Android smartphone die de comeback van het Finse merk moet gaan markeren.

Update: De foto blijkt de Nokia E1 te tonen, een goedkoper toestel, dus niet de D1C. Dat blijkt uit een screenshot dat later vandaag is opgedoken. De schetsen, specificaties en andere gelekte informatie horen nog wel bij de Nokia D1C.

Nokia D1C

Nokia D1CEr zijn opnieuw afbeeldingen en specificaties opgedoken van de langverwachte Nokia D1C. We hebben het niet over het zoveelste Android toestel. De D1C markeert namelijk de comeback van Nokia, het bekende Finse merk dat eindelijk weer een smartphone uit kan brengen. De non-concurrentiebeding overeenkomst na de overname van Microsoft hield het merk enkele jaren uit de markt.

Twee versies

Het Finse HMD zal de nieuwe Nokia-toestellen produceren en uitbrengen. Het relatief jonge bedrijf bestaat uit veel voormalige medewerkers van Nokia. Naar verwachting komen er twee versies van de Nokia D1C, een mid-range model en een high-end vlaggenschip. Beide toestellen draaien naar verluidt op Android 7.0 Nougat.

Foto’s

Vandaag is er een vermeende foto van het mid-range model gelekt. De foto lijkt in een fabriek genomen te zijn, gezien de handschoenen die er gedragen worden. Deze variant heeft naar verwachting een chipset uit de Snapdragon 600-serie, in combinatie met 4GB aan werkgeheugen en 64GB aan intern opslaggeheugen.

Nokia D1CNokia D1C

Schetsen en specificaties

Naast de foto zijn er ook een aantal schetsen en specificaties van zowel het mid-range als high-end model gelekt. Het mid-range model heeft volgens de gelekte informatie een 5-inch scherm, terwijl Nokia’s onaangekondigde vlaggenschip een 5.5-inch scherm krijgt. Beide toestellen hebben een resolutie van 1080 x 1920. Verder is het enige merkbare verschil te zien onder het scherm van beide toestellen. Het vlaggenschip heeft namelijk een vingerprintscanner aan de achterkant, terwijl dat bij het mid-range model niet het geval is. Althans, als we deze schetsen moeten geloven.

CES 2017

Naar verwachting zal HMD de Nokia D1C onthullen tijdens CES 2017. De grote elektronicabeurs vindt begin komende maand in Las Vegas plaats. Nokia heeft een zeer goede reputatie, maar wat kan het Finse bedrijf anno 2016 doen om zich nog te onderscheiden van de concurrentie?

Bron: TheAndroidSoul

Xiaomi Mi Mix 2s

Officiële persrenders tonen Xiaomi Mi Mix 2s: waar is de selfiecamera? lees verder

Huawei P20 super slow motion

De Huawei P20 (Pro) gaat de Samsung Galaxy S9 achterna lees verder

HTC Desire U12 en Desire U12+ onthuld

Verrassing: HTC onthult budgetmodellen HTC Desire U12 en Desire U12+ lees verder

Samsung Galaxy S9 vs iPhone X droptest: verrassende winnaar lees verder

De OnePlus 6 wordt om een bijzondere reden zeer interessant lees verder

LG G7 Neo

We hebben slecht nieuws over de LG G7 lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters