‘Nokia D1C: zoveel gaat de nieuwe smartphone van Nokia kosten’

De vermeende prijzen van de nieuwe Android smartphone van Nokia zijn gelekt. De Nokia D1C moet de comeback van het Finse merk markeren.

Nokia D1C

Waar merken als HTC en LG moeite hebben met hun smartphones aan de man brengen, zal Nokia begin volgend jaar juist een grootse comeback maken. Althans, dat is het plan. Nokia is nog steeds een merk dat consumenten associëren met kwaliteit en betrouwbaarheid, maar kan HMD Global zich nog tussen alle huidige grote spelers wringen? Naar verwachting zal het Finse bedrijf beginnen met mid-range toestellen. Door goedkope toestellen op de markt te brengen kan de fabrikant zo snel mogelijk een significant marktaandeel veroveren. Uiteindelijk wordt daarmee de weg gebaand voor een echt high-end Nokia vlaggenschip.

Prijzen

Uit bronnen blijkt dat de nieuwe Android smartphone van Nokia tijdens het Mobile World Congress zal worden aangekondigd, een evenement dat in februari 2017 plaatsvindt. Het gaat om de Nokia D1C, een toestel dat we de afgelopen maanden al meerdere keren voorbij hebben zien komen. Vandaag zijn de vermeende prijzen van het nieuwe toestel gelekt. De Nokia D1C gaat slechts $200 kosten, waarvoor je 3GB aan werkgeheugen en een 5.5-inch full HD scherm krijgt. Daarnaast komt er ook een goedkopere variant uit met 2GB aan werkgeheugen en een 5-inch full HD scherm. Daar hangt een prijskaartje van $150 aan.

Onder de motorkap

Daarnaast wijzen nieuwe geruchten erop dat de goedkopere variant het met een 13MP camera moet doen, terwijl de variant van $200 een 16MP camera krijgt. Onder de motorkap van beide toestellen zit de Qualcomm Snapdragon 430 processor, in combinatie met de Adreno 505 GPU. Beide modellen draaien op Android 7.0 Nougat en beschikken over 16GB aan opslaggeheugen. Dat bleek onlangs uit gelekte benchmarktests.

Bron: NPU

Samsung Galaxy Note 9 S Pen

Vijf verschillen tussen de Samsung Galaxy Note 8 en Note 9 lees verder

Telekoopwijzer uitgelicht

Telekoopwijzer: de beste smartphones van deze zomer lees verder

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Wiko view 2

Wiko View 2 Review lees verder

Samsung Galaxy S10 geen achter vingerafdrukscanner

‘Samsung Galaxy S10 krijgt geen vingerafdrukscanner achterop’ lees verder

Light smartphone met negen camera's

Light werkt aan smartphone met negen camera’s lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters