‘Nokia’s comeback: specificaties Nokia D1C duiken op’

Nokia is naar verluidt van plan om eind dit jaar een grote comeback te maken. Een van zijn eerste wapenfeiten is nu opnieuw opgedoken, de Nokia D1C.

Nokia komt terug

Nokia D1CEen van de voorwaarden van Microsoft’s overname van Nokia Services and Devices in 2014 was dat Nokia tot het vierde kwartaal van 2016 geen nieuwe smartphone meer onder de Nokia merknaam mocht uitbrengen. Ondertussen zijn we twee jaar verder en maakt Nokia zich klaar om een grootse comeback te maken. Naar verluidt zal de smartphonefabrikant eind dit jaar twee high-end vlaggenschepen uitbrengen, evenals een een goedkoper mid-range model.

Nokia D1C

De mid-ranger van Nokia dook vorig weekend op in een Geekbench benchmarktest. Daardoor ontdekten we dat het onaangekondigde toestel een Snapdragon 430 chipset heeft, in combinatie met 3GB aan werkgeheugen. De rest bleef nog even geheim, tot vandaag. Nokia’s nieuwe toestel, de Nokia D1C, is namelijk door de benchmarktest van AnTuTu gehaald.

Nieuwe specificaties

Daardoor weten we nu dat het scherm van de mid-ranger een resolutie heeft van 1080 x 1920. De schermgrootte blijft helaas een mysterie. Onder de motorkap vind je inderdaad de Snapdragon 430, in combinatie met 3GB aan werkgeheugen en 32GB aan intern opslaggeheugen. Aan de achterkant van het toestel zit waarschijnlijk een 13MP camera, aangevuld door een 8MP camera aan de voorkant. Tijdens de benchmarktest draaide de Nokia D1C op Android 7.0, dus waarschijnlijk wordt de D1C daar ook mee geleverd.

Degelijke mid-ranger

Al met al lijkt het hier qua specificaties om een degelijke mid-ranger te gaan, al moeten we de prijs afwachten om daar echt een oordeel over te vellen. Meer concurrentie is altijd welkom, dus we zijn benieuwd of de beroemde smartphonefabrikant anno 2016 de markt nog kan opschudden.

Bron: Playfuldroid

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Samsung Galaxy Note 8

Nieuwe foto’s Samsung Galaxy Note 8 onthuld lees verder

Sony Xperia XZ1

‘Specificaties en foto’s Sony Xperia XZ1 lekken uit’ lees verder

Smartphone kapot

Het lijkt erop dat toekomstige telefoons zichzelf repareren lees verder

LG V30

LG V30 in nieuwe gelekte foto volwaardig te zien lees verder

Google Pixel 2 XL

‘Google Pixel 2 kan speciale acties uitvoeren met knijpbare zijkanten’ lees verder

Samsung Galaxy Note 8

Galaxy Note 8 krijgt kleur die de Galaxy S8 niet heeft lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters