‘Nokia’s comeback: specificaties Nokia D1C duiken op’

Nokia is naar verluidt van plan om eind dit jaar een grote comeback te maken. Een van zijn eerste wapenfeiten is nu opnieuw opgedoken, de Nokia D1C.

Nokia komt terug

Nokia D1CEen van de voorwaarden van Microsoft’s overname van Nokia Services and Devices in 2014 was dat Nokia tot het vierde kwartaal van 2016 geen nieuwe smartphone meer onder de Nokia merknaam mocht uitbrengen. Ondertussen zijn we twee jaar verder en maakt Nokia zich klaar om een grootse comeback te maken. Naar verluidt zal de smartphonefabrikant eind dit jaar twee high-end vlaggenschepen uitbrengen, evenals een een goedkoper mid-range model.

Nokia D1C

De mid-ranger van Nokia dook vorig weekend op in een Geekbench benchmarktest. Daardoor ontdekten we dat het onaangekondigde toestel een Snapdragon 430 chipset heeft, in combinatie met 3GB aan werkgeheugen. De rest bleef nog even geheim, tot vandaag. Nokia’s nieuwe toestel, de Nokia D1C, is namelijk door de benchmarktest van AnTuTu gehaald.

Nieuwe specificaties

Daardoor weten we nu dat het scherm van de mid-ranger een resolutie heeft van 1080 x 1920. De schermgrootte blijft helaas een mysterie. Onder de motorkap vind je inderdaad de Snapdragon 430, in combinatie met 3GB aan werkgeheugen en 32GB aan intern opslaggeheugen. Aan de achterkant van het toestel zit waarschijnlijk een 13MP camera, aangevuld door een 8MP camera aan de voorkant. Tijdens de benchmarktest draaide de Nokia D1C op Android 7.0, dus waarschijnlijk wordt de D1C daar ook mee geleverd.

Degelijke mid-ranger

Al met al lijkt het hier qua specificaties om een degelijke mid-ranger te gaan, al moeten we de prijs afwachten om daar echt een oordeel over te vellen. Meer concurrentie is altijd welkom, dus we zijn benieuwd of de beroemde smartphonefabrikant anno 2016 de markt nog kan opschudden.

Bron: Playfuldroid

OnePlus 6 Oppo R15

OPPO R15 onthuld: maak kennis met de OnePlus 6 lees verder

Huawei P20 Lite

Huawei P20 Lite nu officieel in Nederland verkrijgbaar lees verder

iPhone SE2 (mogelijk)

Kruising opgedoken tussen iPhone X en iPhone SE lees verder

Wiko View 2 Pro preview Samsung Galaxy S10

Samsung heeft grootse plannen voor Samsung Galaxy S10 lees verder

HTC U12+

Eindelijk gelekt: Maak kennis met de HTC U12+ lees verder

Nokia 2 met stock Android

Dit zijn de beste smartphones met stock Android lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters