Nokia doet 2800 Symbian-ontwikkelaars over aan Accenture

Nokia heeft een deal gemaakt met internationaal consultancybedrijf Accenture voor de overname van 2800 personeelsleden die zich met de ontwikkeling van Symbian bezighouden. De ondersteuning van Symbian wordt dus voortaan buiten Nokia om geregeld.

Accenture logo

Accenture is een consultancybedrijf met 214.000 werknemers in 110 landen. In april werd al aangekondigd dat Nokia flink wat personeel aan Accenture wil overdoen. De outsourcing van de Symbian-ontwikkelaars naar dit bedrijf gaat vergezeld van een deal waarbij Accenture tot 2016 de verantwoordelijkheid en ondersteuning voor Symbian op zich neemt. Accenture neemt Nokia-personeel over van vestigingen in China, Finland, India, Engeland en de Verenigde Staten.

Vice-president Jo Harlow van Nokia verklaarde de stap. Nokia omarmt Windows Phone als primair besturingssysteem voor toekomstige smartphones. De Symbian-ontwikkelaars worden echter niet zomaar afgeschreven. Slimmeriken die de overstap naar Windows Phone weten te maken, mogen weer terugkeren. Ook Accenture geeft aan dat de Nokia-werknemers gaandeweg met andere klussen dan het ‘onderhoud’ van Symbian worden belast, en dat zal dan voornamelijk gaan om software rondom Windows Phone 7. Opleidingen voor het personeel om ze om te scholen liggen in het verschiet.

Inmiddels brengen de Symbian-ontwikkelaars vrolijk de ene na de andere nieuwe versie van Symbian uit. Symbian Anna is net in de lucht, en opvolger Symbian Belle staat alweer in de coulissen. Anna komt komende maand en de overstap van het personeel naar Accenture zal dat niet in de weg zitten. De N8, E7, C7 en C6-01 worden allemaal de komende tijd van Symbian Anna voorzien; kopers van nieuwe toestellen zijn daarbij eerder aan de beurt dan mensen die al zo’n toestel hebben, meldden wij al eerder.

Bron: Fierce Wireless

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
iPhone X

Waarom het succes van de iPhone X Google miljarden gaat kosten lees verder

Oppo, dochterbedrijf van BBK

BBK is de op twee na grootste smartphonemaker ter wereld. Precies…wie? lees verder

headphone jack

Waarom Google de headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

OnePlus 3

OnePlus verzamelt teveel privégegevens gebruikers, maar er is goed nieuws lees verder

Google Pixel 2

Waarom het succes van de Pixel 2 slecht zou kunnen zijn voor Google lees verder

Apple opladen

Ikea richt pijlen op Apple met scherpe advertenties lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters