Nokia doet niet moeilijk over hacken van Nokia X

Nokia blijkt er totaal geen probleem mee te hebben dat de hackers van xda-developers nu al de Nokia X zo hebben weten aan te passen dat er gewoon Android op draait, met toegang tot de Google Play Store en alles wat erbij hoort. Prima zaak, becommentarieerde Nokia deze ontwikkeling op twitter.

Eerste ervaring met de Nokia X telefoons dsc02626

Nokia gaf de reactie op software-ontwikkelaar KashaMalaga op twitter. “@nokiadeveloper Feb 28: @KashaMalaga This is awesome! Very excited to see progress is being made – we actually really like @xdadevelopers”

Vrij vertaald: ”Dit is geweldig! We zijn blij te zien dat er vooruitgang is geboekt. Wij houden van xda-developers.”

Xda-developers kon het gebaar waarderen, zoals hier valt te lezen.

De tweet lijkt daarna weer te zijn verwijderd overigens, dus wat deze kreet van het Nokia-ondersteuningsteam voor ontwikkelaars precies te betekenen heeft is niet helemaal helder.

De makers van de hack van de Nokia X hebben ervoor gezorgd dat het verwindowste Androidtoestel weer gewoon op stock Android kan lopen. Met gmail in plaats van microsoft mail, met Google Play in plaats van Nokia’s downloadwinkel, met Google Maps in plaats van Here Maps enzovoorts. Nokia heeft de Nokia X-reeks op de markt gebracht om een brug te slaan naar de Lumia-toestellen, die op Windows Phone van Microsoft lopen. Gehoopt wordt dat de bezitters van zo’n goedkoop Androidtoestel later bij de aankoop van een nieuw toestel vanzelf naar de Microsoft-cloud worden geleid, omdat de Nokia X ze daar al binnenbrengt.

De Nokia X-reeks loopt op een versie van Android die gratis is voor hardwaremakers. Microsoft noch Nokia willen blijkbaar geld naar de concurrent brengen; voor de Androidversie met Play Store en Gmail enzovoorts moet namelijk wel worden betaald. Nu ontwikkelaars erin zijn geslaagd om de Nokia X van de gebruikelijke Androidonderdelen te voorzien, is dat dus toch allemaal beschikbaar, terwijl Nokia/Microsoft daarvoor niets aan Google hoeven te betalen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Nokia 8 Pro

High-end Nokia 8 Pro gelekt met innovatieve camera lees verder

LG G6, voorloper LG G7

LG G7 komt in juni uit: opvallende specificaties gelekt lees verder

Samsung Galaxy S10 Plus

Eerste Samsung Galaxy S10 leak duikt week voor onthulling Galaxy S9 op lees verder

iPhone X batterij

Tegenvallende iPhone X verkopen leveren Samsung problemen op lees verder

Samsung Galaxy Note 8 review design

We hebben slecht nieuws over de Samsung Galaxy Note 9 lees verder

De batterij van deze vijf smartphones gaat het langst mee lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters