Nokia doet niet moeilijk over hacken van Nokia X

Nokia blijkt er totaal geen probleem mee te hebben dat de hackers van xda-developers nu al de Nokia X zo hebben weten aan te passen dat er gewoon Android op draait, met toegang tot de Google Play Store en alles wat erbij hoort. Prima zaak, becommentarieerde Nokia deze ontwikkeling op twitter.

Eerste ervaring met de Nokia X telefoons dsc02626

Nokia gaf de reactie op software-ontwikkelaar KashaMalaga op twitter. “@nokiadeveloper Feb 28: @KashaMalaga This is awesome! Very excited to see progress is being made – we actually really like @xdadevelopers”

Vrij vertaald: ”Dit is geweldig! We zijn blij te zien dat er vooruitgang is geboekt. Wij houden van xda-developers.”

Xda-developers kon het gebaar waarderen, zoals hier valt te lezen.

De tweet lijkt daarna weer te zijn verwijderd overigens, dus wat deze kreet van het Nokia-ondersteuningsteam voor ontwikkelaars precies te betekenen heeft is niet helemaal helder.

De makers van de hack van de Nokia X hebben ervoor gezorgd dat het verwindowste Androidtoestel weer gewoon op stock Android kan lopen. Met gmail in plaats van microsoft mail, met Google Play in plaats van Nokia’s downloadwinkel, met Google Maps in plaats van Here Maps enzovoorts. Nokia heeft de Nokia X-reeks op de markt gebracht om een brug te slaan naar de Lumia-toestellen, die op Windows Phone van Microsoft lopen. Gehoopt wordt dat de bezitters van zo’n goedkoop Androidtoestel later bij de aankoop van een nieuw toestel vanzelf naar de Microsoft-cloud worden geleid, omdat de Nokia X ze daar al binnenbrengt.

De Nokia X-reeks loopt op een versie van Android die gratis is voor hardwaremakers. Microsoft noch Nokia willen blijkbaar geld naar de concurrent brengen; voor de Androidversie met Play Store en Gmail enzovoorts moet namelijk wel worden betaald. Nu ontwikkelaars erin zijn geslaagd om de Nokia X van de gebruikelijke Androidonderdelen te voorzien, is dat dus toch allemaal beschikbaar, terwijl Nokia/Microsoft daarvoor niets aan Google hoeven te betalen.

HTC U12+

HTC U12+ gelanceerd: het grootste en spannendste HTC toestel tot nu toe lees verder

OnePlus 6 vs. Galaxy 9+

OnePlus 6 is sneller dan Galaxy S9+ en iPhone X lees verder

HTC onthult per ongeluk HTC U12+ op website lees verder

Samsung

Onthulling Samsung Galaxy Note 9 en S10 eerder dan verwacht lees verder

Huawei P20 Lite review design

Vijf redenen om (niet) voor de Huawei P20 Lite te gaan lees verder

Xiaomi Mi 8 lek

In-display vingerafdrukscanner voor Xiaomi Mi 8 en niet Mi 7 lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters