Nokia doet praktijktests met zonnepanelen op telefoons

Nokia is een kleinschalige praktijktest begonnen met telefoons met een zonnepaneel erop. Vier aangepaste exemplaren van de Nokia C1-02 zijn verscheept naar mensen in verschillende omstandigheden.

Tot nu toe zijn toestellen met een zonnepaneel nog niet echt een succes geweest. LG had een speciale achterkant voor de Pop, Samsung kwam met de Blue Earth en de Solar Guru en talloze kleinere fabrikanten hebben ook soortgelijke toestellen. Maar het blijkt dat de zonnepanelen op die toestellen eigenlijk nooit krachtig genoeg zijn om een significante hoeveelheid energie in een toestel te pompen.

Nokia pakt het wat dat betreft beter aan. Het bedrijf heeft vier exemplaren van de C1-02 uitgerust met een zonnepaneel op de achterkant en een speciale ‘zwarte doos’ die bijhoudt hoeveel energie er in het toestel gaat via het paneel. Die vier toestellen zijn naar vier verschillende testpersonen gestuurd, die allemaal onder verschillende omstandigheden leven. Het gaat om een meisje bij de scouting in Zweden, een onderzoeker in Noorwegen boven de poolcirkel, een zeiler die de Baltische zee rondzeilt en een beveiliger in Nairobi. De gegevens die daaruit voortkomen moeten Nokia helpen om tot inzicht te komen hoe en of ze een dergelijk toestel moeten uitbrengen.

Een zonnepaneel op de achterkant van een telefoon heeft zo zijn gebreken. Ten eerste brengen zonnepanelen niet heel veel stroom op dus is zo’n klein paneeltje vaak niet genoeg. Daarnaast brengen telefoons de meeste tijd door in een broekzak of handtas en wordt de achterkant meestal bedekt tijdens het gebruik. Wat dat betreft lijkt de pas ontdekte techniek waarmee een screenprotector zonne-energie zorgt wat geschikter voor telefoons.

Nokia zonnepaneel

 

Bron: Ubergizmo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Android O Oreo

Android 8.0 Oreo is officieel: dit kunnen we van het koekje verwachten lees verder

Smartphone tegen isolement

Leerlingen in Den Haag krijgen smartphone tegen isolement lees verder

Qualcomm dieptecamera technologie

Qualcomm komt met nieuwe high def dieptecamera’s voor je smartphone lees verder

Smartphone kapot

Het lijkt erop dat toekomstige telefoons zichzelf repareren lees verder

smartphone

Smartphone voorlopig nog koning onder de consumentenelectronica lees verder

smartphone in houder

OM wil duidelijkheid na smartphone in houder-uitspraak lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters