Nokia doet WiMax in de ban en kiest voor LTE

Nokia heeft bekendgemaakt dat het zich gaat richten op de nieuwe datastandaard voor telefoons, genaamd Long Term Evolution. Hiermee verkiest Nokia LTE boven WiMax als datadrager voor haar mobiele telefoons.

Nokia heeft gisteren bij monde van James Harper, technisch marketing manager bij Nokia, laten weten dat Nokia WiMax geen goede kandidaat vindt als opvolger van HSDPA of HSPA. Daarnaast is Nokia van mening dat LTE backwards compatible is met het courante HSPA, de opvolger van UMTS en HSDPA. Nokia is momenteel erg kritisch over WiMax aangezien de producent van mening is dat WiMax zich meer richt op een nichemarkt en niet op de mainstream markt waarin Nokia zich in bevindt. Daarnaast zou er momenteel weinig toekomstperspectief voor WiMax zijn en meer voor LTE. Andere producenten maakten vorig jaar al bekend om zich richting LTE te ontwikkelen. Zo was Samsung al van plan om LTE-telefoons uit te gaan brengen en ook Motorola ziet LTE als natuurlijke opvolger van de huidige standaarden.

Long Term Evolution kan snelheden aan tot 300 Mbps down en 100 Mbps up link waardoor deze nieuwe 4G-standaard een pittige concurrent is voor WiMax. WiMax is namelijk gebaseerd op op de IEEE 802.16 Wi-Fi-standaard en kan een theoretische doorvoersnelheid van rond de 40 Mbit/s aan.

Long Term Evolution Nokia

 

Bron: Gigaom

Xiaomi Mi A1 vs Huawei P Smart uitgelicht

Huawei schiet omhoog in Europa, Apple en Samsung incasseren klappen lees verder

Tim Cook iPhone X

Tegenvallende verkopen iPhone X betekenen grote klap voor Samsung lees verder

Apple’s Siri is half zo slim als een zesjarig kind lees verder

Samsung

Wordt dit de killer-functie van de Samsung Galaxy S9? lees verder

iPhone X Face ID

Smartphonefabrikanten zijn haastig bezig met eigen versie Apple’s Face ID lees verder

Samsung Galaxy Note 8 review design

Sorry Apple: we hebben zeer goed nieuws over de Samsung Galaxy Note 9 lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters