Nokia draagt haar Symbian activiteiten over aan Accenture

Nokia heeft bekend gemaakt dat het niet minder dan 7000 man personeel gaat afstoten het komend anderhalf jaar. De producent zal 3000 man personeel overdragen aan het bedrijf Accenture dat tevens alle Symbian activiteiten zal gaan overnemen van de producent.

Producent Nokia heeft middels een persbericht de volgende stap kenbaar gemaakt dat onderdeel is van haar nieuwe strategie dat in zijn geheel gericht is op Windows Phone. De producent heeft met het bedrijf Accenture een voorlopige overeenkomst gesloten om alle Symbian activiteiten over te dragen aan het bedrijf. De samenwerking, die nog afhankelijk is van een definitieve overeenkomst, vraagt van Accenture het leveren van Symbian-softwareontwikkeling en supportservices aan Nokia, ontwikkelaars en andere betrokken partijen.

Volgens Nokia zal Accenture ongeveer 3000 man personeel gaan overnemen van de telefoongigant en daarbij zal Nokia zelf nog eens tot eind 2012 4000 man personeel gaan afstoten. Volgens de producent zal vooral het personeel in Denemarken, Finland en Engeland de grootste klappen gaan opvangen van deze reorganisatie. Deze maatregelen zijn onderdeel van de doelstelling van het bedrijf om de operationele NON-IFRS-uitgaven voor Devices & Services in 2013 met een miljard euro te verlagen in vergelijking met die in 2010.

Met deze stap weet Nokia al haar Symbian-activiteiten, waaronder een gedeelte van QT, uit te besteden en zich als organisatie te richten op Windows Phone. De producent hoopt nog eind dit jaar de eerste smartphone op basis van het nieuwe OS te kunnen verkopen, terwijl de massaproductie van Windows Phone pas in 2012 tot stand zal gaan komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?

Nieuwe functies Whatsapp gelekt: binnenkort update lees verder

Spire Studio

Dit apparaatje verandert je iPhone in een mobiele opnamestudio lees verder

Pokémon Go

Gratis tickets beperkt verkrijgbaar: Pokémon Go Safari Zone-evenement komt naar Nederland lees verder

Check dit: deze game is Pokémon Go, maar dan met The Walking Dead lees verder

Novel Effect

Deze app brengt verhalen tot leven met geluid lees verder

Meer dan honderd nieuwe Pokémon duiken op in Pokémon Go lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters