Voorproefje op het nieuwe vlaggenschip van Nokia

HMD Global komt later dit jaar met een nieuw Nokia vlaggenschip. Maar hoe gaat die smartphone eruit zien? We krijgen alvast een speculatief voorproefje in de vorm van een nieuwe concept telefoon.

Nokia is helemaal terug!

Nokia is helemaal terug dankzij HMD Global. Het Finse bedrijf bestaat voor een groot deel uit voormalig medewerkers van Nokia. Er zijn dit jaar al verschillende toestellen aangekondigd, die ondertussen ook in Nederland te koop zijn. Een echt high-end toestel laat echter nog op zich wachten.

Nokia 9 Nokia Edge

Daar horen we hoogstwaarschijnlijk zeer binnenkort meer over. Een Youtuber genaamd Concept Creator had geen geduld en geeft ons alvast een voorproefje op wat hij de Nokia Edge noemt. Het is de resultaat is de video in dit artikel. Hij baseerde zich op verschillende geruchten, maar verder is het natuurlijk pure speculatie. Toch is het interessant om zo vooruit te kijken.

Nokia Edge: het volgende vlaggenschip?

Het toestel heeft een gebogen scherm en dunne schermranden. Het toestel doet qua vorm een beetje denken aan de Sony Xperia XZ Premium, maar dan met dunnere schermranden. Dat is een groot compliment. We zien het bekende Nokia-logo onder het scherm.

Aan de achterkant zit een enkele camera, linksboven, in combinatie met een enkele LED flash. Ook mag de Carl Zeiss branding natuurlijk niet missen. Onlangs werd het bekend gemaakt dat de twee partijen weer samen gaan werken. Het lijkt erop dat de Nokia Edge een glazen achterkant heeft, al wordt dat niet specifiek in de video genoemd.

Aan de onderkant van de Nokia Edge zit een Type-C USB port, met daarnaast twee speaker grills. Het laatste detail dat opvalt is het gebrek aan fysieke navigatieknoppen, wat het geheel een slick uiterlijk geeft. Begin echter niet te hard te kwijlen, want dit blijft slechts een concept. Een stukje pure speculatie dus.

Nokia 9 Nokia Edge

We weten al dat de Nokia 9 het nieuwe vlaggenschip van HMD Global wordt. Hoe dat toestel eruit gaat zien, blijft voorlopig een groot mysterie. Al met al wordt het een interessant najaar. Naast HMD Global zijn er flink aantal fabrikanten die nieuwe high-end toestellen gaan uitbrengen. We hebben er hier een vijftal voor je op een rijtje gezet.

Bron: Concept Creator

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. tokstok -

   Sommige mensen zijn altijd bereid om meer te betalen.
   Want duurder is natuurlijk beter.
   Denk aan Apple en de highend Samsungs of welk merk dan ook die highend toestellen uitbrengen.
   Er zijn maar weinig die daadwerkelijk een dergelijk toestel ten volle benutten en blijven vaak hangen bij WhatsApp, Facebook en hier en daar een spelletje.
   Dergelijke zaken die ook uitstekend gedaan kunnen worden op een goedkoper toestel.
   Maar ja, daarmee wil je natuurlijk niet gezien worden.
   Status boven functionaliteit.

   Al ben ik wel nieuwsgierig naar de toekomstige ontwikkelingen van de nieuwe Nokia.

iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

Land Rover Explore

Land Rover onthult nieuwe outdoor smartphone lees verder

Samsung Galaxy S9

Samsung Galaxy S9 duikt eindelijk ook op in het wild lees verder

Samsung Galaxy S9 Lilac Purple

Deze drie Galaxy S9 features zouden je over de streep kunnen halen lees verder

iPhone SE 2

Apple komt begin juni met 4.2-inch iPhone SE 2: specificaties gelekt lees verder

Samsung Galaxy S9

Dit is de Samsung Galaxy S9 in alle beschikbare kleuren lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters