Nokia een stapje verder met zijn iPhone kloon

Nokia heeft bekendgemaakt aan een concurrent voor Apples iPhone te werken. De Tube, zoals de codenaam van de telefoon luidt, zou over een touchscreen beschikken en Java ondersteunen.

Tijdens de Evans Data Developer Relations Conference toonde Thomas Libretto, manager van Forum Nokia, de iPhone-concurrent ‘Tube’. Volgens Libretto is de gebruikersinterface van Nokia’s eerste toestel met een aanraakscherm vergelijkbaar met de interface van de iPhone, en is het toestel bedoeld om de concurrentie met de telefoon van Apple aan te gaan. Nokia heeft nog niet bekend gemaakt wanneer de Tube verkrijgbaar zal zijn en wat de ‘iPhone-killer’ moet gaan kosten. Ook heeft het mobieltje nog geen definitieve naam en zijn er nog geen specificaties vrijgegeven.

Volgens geruchten zal de telefoon onder de naam N900 door het leven gaan en over een aanraakgevoelig beeldscherm met een diagonaal van 3,5 inch en een resolutie van 480×320 pixels beschikken. Het 8GB of 16GB grote interne geheugen zou met de Ovi-dienst met audio en video gevuld kunnen worden, terwijl de gsm met een nieuwe versie van het Symbian S60-besturingssysteem zou worden uitgerust. De websites Mivadika en Infosync verwachten de telefoon, compleet met Opera-browser met flash-ondersteuning, rond juni 2008 in de winkels voor een prijs van iets minder dan 500 euro.

Bron: Tweakers.net

Microsoft kondigt nieuwe Nokia-telefoon aan lees verder

De toekomst van Virtual Reality – ADV lees verder

Ringing Bell Freedom 251

Freedom 251 in India te verkrijgen voor 3,58 euro lees verder

Microsoft lanceert Nokia 230 featurephone lees verder

Samsung kondigt nieuwe Galaxy Folder klaptelefoon aan lees verder

Ontwerpers zoeken geld voor ontwikkeling creditcardachtige telefoon lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters