Nokia en Apple ruziën over wie de beste van de twee is

Een analist beweert dat Apple in 2010 Nokia zal inhalen op het vlak van verkoop van smartphones. Nokia daarentegen weet te melden dat de Nokia N97 de iPhone 3GS zal gaan verslaan.

Grafiek

Nokia is momenteel de grootste speler op de ‘gewone’ telefoonmarkt en op de smartphone-markt. Het heeft een zeer groot aandeel op beide markten, maar langzaam maar zeker snoepen andere merken wat af van het marktaandeel van de producent. Zo is er een analist die beweert dat Apple met zijn iPhone-lijn Nokia in de nabije toekomst gaat inhalen op het vlak van verkopen in het smartphone-segment. Apple heeft nog maar drie jaar ervaring met smartphones en heeft slechts drie modellen uitgebracht. Die drie modellen zijn grote verkoophits en razend populair. Nokia heeft echter recentelijk de Nokia N97 in de ring gegooid en meldt nu dat het toestel beter zal gaan verkopen dan de nieuwe iPhone 3GS. Volgens de Nokia-manager zijn de specificaties van het toestel vele malen beter dan die van de iPhone, uit onze review van de iPhone 3GS komt deze zelfde mening ook al enigszins naar voren.

Wel wordt Nokia’s marktaandeel steeds kleiner, het zou volgens de analisten, tot en met 2013 dalen van 40% naar slechts 20%. Apple’s marktaandeel zou in diezelfde tijd stijgen tot 33% volgens de analisten. Apple zal wel 77 miljoen iPhone’s moeten verkopen in dat jaar om Nokia te verslaan volgens de analyse.

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters