Nokia en Intel gaan gezamenlijk 3D en virtual reality onderzoeken

Nokia en Intel zijn een samenwerking aangegaan om 3D-schermen en virtual reality te ontwikkelen voor telefoons. De twee giganten gaan samen een universiteit betrekken en aldaar onderzoekers stallen om nieuwe technieken tot stand te brengen.

MeeGo OS

Nokia en Intel hebben een nieuw hoofdstuk toegevoegd aan hun samenwerking wat de twee bedrijven in de toekomst veel kennis moet gaan opleveren. De twee giganten hebben besloten om gezamenlijk in totaal 24 onderzoekers te stallen bij de universiteit van Oulu in Finland. De onderzoekers gaan daar op basis van het MeeGo OS onderzoek doen naar 3D-technieken voor het OS en virtual reality kennis opdoen en implementeren voor het OS. Volgens Nokia en Intel betekent deze nieuwe samenwerking weer een stap dichterbij voor het ontwikkelen van de ideale smartphone en tablet. Volgens Intel zal de nieuwe technologie speciaal voor haar chips ontwikkeld worden wat erop kan duiden dat we in de toekomst Intel-processors mogen gaan verwachten in Nokia-telefoons. Intel wist inderdaad te melden dat dit tot de mogelijkheden behoort echter dat de twee bedrijven nog een dergelijke samenwerking aan het onderzoeken zijn.

De universiteit van Oulu heeft een reputatie opgebouwd om het gebied van electrotechniek, photonics en telecommunicatie en werkt al langer samen met Nokia. Voor Intel betekent dit wederom een stevigere stap in de mobiele markt, daar waar de producent tot nog toe niet sterk was. Het eerste project van de onderzoekers zal zijn om een nieuw virtueel beheerderspaneel te ontwikkelen voor telefoons om de verwarming en het licht in een huis om een nieuwe manier te beheren en aan te passen. Onduidelijk is nog wat de planning voor het project is.

Bron: Nokia

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters