Nokia en Intel kondigen langdurige samenwerking aan

Zoals verwacht hebben Nokia en Intel gisteravond een langdurige samenwerking aangekondigd. De twee bedrijven gaan gebruik maken van elkaars kennis en daarnaast van elkaars technologie en patenten.

Intel logoGisteren werd al duidelijk dat er misschien een samenwerking op stapel lag tussen Nokia en Intel. Inmiddels is de samenwerking officieel gemaakt door beide bedrijven en daarmee is de weg vrijgemaakt voor een hele nieuwe range aan technologieën en mobiele chips. Zo is de verwachting dat Nokia nieuwe Intel-processors gaat gebruiken in zijn telefoons, de eerste Nokia-telefoon die van Intel-processoren voorzien is zou al in 2010 in de winkels moeten liggen. Intel zal naar verwachting in een klap een van de grootste spelers in de mobiele industrie gaan worden op het gebied van processorchips. Momenteel is Intel niet of nauwelijks in die markt aanwezig echter heeft het bedrijf al eerder uitgesproken zich meer te willen toeleggen op de mobiele markt. Intel zou daarnaast ook een licentie hebben verkregen op hsdpa-modems van Nokia.

Intel en Nokia weten daarnaast ook te melden dat ze samen verder gaan werken aan een Linux-project genaamd Meamo. De twee bedrijven zijn dit nieuwe OS aan het ontwikkelen voor laptops en smartphones en de ontwikkeling zou al erg voorspoedig lopen.

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters