Nokia en Intel kondigen langdurige samenwerking aan

Zoals verwacht hebben Nokia en Intel gisteravond een langdurige samenwerking aangekondigd. De twee bedrijven gaan gebruik maken van elkaars kennis en daarnaast van elkaars technologie en patenten.

Intel logoGisteren werd al duidelijk dat er misschien een samenwerking op stapel lag tussen Nokia en Intel. Inmiddels is de samenwerking officieel gemaakt door beide bedrijven en daarmee is de weg vrijgemaakt voor een hele nieuwe range aan technologieën en mobiele chips. Zo is de verwachting dat Nokia nieuwe Intel-processors gaat gebruiken in zijn telefoons, de eerste Nokia-telefoon die van Intel-processoren voorzien is zou al in 2010 in de winkels moeten liggen. Intel zal naar verwachting in een klap een van de grootste spelers in de mobiele industrie gaan worden op het gebied van processorchips. Momenteel is Intel niet of nauwelijks in die markt aanwezig echter heeft het bedrijf al eerder uitgesproken zich meer te willen toeleggen op de mobiele markt. Intel zou daarnaast ook een licentie hebben verkregen op hsdpa-modems van Nokia.

Intel en Nokia weten daarnaast ook te melden dat ze samen verder gaan werken aan een Linux-project genaamd Meamo. De twee bedrijven zijn dit nieuwe OS aan het ontwikkelen voor laptops en smartphones en de ontwikkeling zou al erg voorspoedig lopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
iPhone X

Waarom het succes van de iPhone X Google miljarden gaat kosten lees verder

Oppo, dochterbedrijf van BBK

BBK is de op twee na grootste smartphonemaker ter wereld. Precies…wie? lees verder

headphone jack

Waarom Google de headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

OnePlus 3

OnePlus verzamelt teveel privégegevens gebruikers, maar er is goed nieuws lees verder

Google Pixel 2

Waarom het succes van de Pixel 2 slecht zou kunnen zijn voor Google lees verder

Apple opladen

Ikea richt pijlen op Apple met scherpe advertenties lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters