Nokia en Intel kondigen langdurige samenwerking aan

Zoals verwacht hebben Nokia en Intel gisteravond een langdurige samenwerking aangekondigd. De twee bedrijven gaan gebruik maken van elkaars kennis en daarnaast van elkaars technologie en patenten.

Intel logoGisteren werd al duidelijk dat er misschien een samenwerking op stapel lag tussen Nokia en Intel. Inmiddels is de samenwerking officieel gemaakt door beide bedrijven en daarmee is de weg vrijgemaakt voor een hele nieuwe range aan technologie├źn en mobiele chips. Zo is de verwachting dat Nokia nieuwe Intel-processors gaat gebruiken in zijn telefoons, de eerste Nokia-telefoon die van Intel-processoren voorzien is zou al in 2010 in de winkels moeten liggen. Intel zal naar verwachting in een klap een van de grootste spelers in de mobiele industrie gaan worden op het gebied van processorchips. Momenteel is Intel niet of nauwelijks in die markt aanwezig echter heeft het bedrijf al eerder uitgesproken zich meer te willen toeleggen op de mobiele markt. Intel zou daarnaast ook een licentie hebben verkregen op hsdpa-modems van Nokia.

Intel en Nokia weten daarnaast ook te melden dat ze samen verder gaan werken aan een Linux-project genaamd Meamo. De twee bedrijven zijn dit nieuwe OS aan het ontwikkelen voor laptops en smartphones en de ontwikkeling zou al erg voorspoedig lopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
iMessage

Waarom iMessage nooit naar Android gaat komen lees verder

Apple Watch 3

WatchOS 4 onthuld: dit is er nieuw in grote update voor Apple Watch lees verder

Apple

Livestream: zo volg je vanavond live Apple’s WWDC 2017 keynote evenement lees verder

Whatsapp

Zo verdient Facebook geld met Whatsapp lees verder

Google I/O 2017

Kijk alle aankondigingen van Google I/O 2017 keynote terug lees verder

Tele2 unlimited

Tele2 overtreft T-Mobile in prijzenoorlog met onbeperkt abonnement lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters