Nokia en Microsoft kondigen samenwerking aan; Windows Phone 7 het nieuwe OS voor Nokia

Nokia heeft voorafgaand aan haar persconferentie aangekondigd dat het een strategische overeenkomst met Microsoft heeft gesloten. Windows Phone zal het primaire OS gaan worden voor Nokia-smartphones.

Stephen Elop en Steve Ballmer

Nokia CEO Stephen Elop en tevens oud Microsoft topman, heeft bekend gemaakt dat hij Windows Phone gaat adopteren voor de Nokia-smartphones. Hiervoor heeft Elop een strategische samenwerking met Microsoft gesloten om het OS, Windows Phone 7, en diens diensten tot zich te nemen voor haar smartphones. Volgens Nokia zal de producent Windows Phone 7 stevig gaan omarmen en smartphones in verschillende prijssegmenten gaan uitbrengen op de markt, van mid-range tot high-end. Daarnaast gaan de twee partijen samenwerken om het OS verder te ontwikkelen en tot een succes te maken.

Opvallend is dat Ovi Maps geïntegreerd zal gaan worden in Bing Maps zodat mensen met een Nokia-smartphones gratis kunnen navigeren. Ook de Ovi Store zal volledig opgaan in Windows Phone en naast de winkel van Microsoft zelf gaan functioneren. Diensten als Xbox Live, Office, Bing en andere zullen terug te vinden zijn op deze Nokia Windows Phone-smartphones.

Om 11 uur Nederlandse tijd zal de nieuwe Nokia CEO zijn besluit verder gaan toelichten. Dan zal ook bekend worden gemaakt wanneer we de eerste smartphones op basis van het nieuwe OS kunnen gaan verwachten. Nokia heeft wel laten weten dat Symbian en MeeGo voorlopig niet over het hek gaan en dat er dit jaar nog smartphones op beide OS’en zullen gaan komen.

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters