Nokia en Microsoft kondigen samenwerking aan; Windows Phone 7 het nieuwe OS voor Nokia

Nokia heeft voorafgaand aan haar persconferentie aangekondigd dat het een strategische overeenkomst met Microsoft heeft gesloten. Windows Phone zal het primaire OS gaan worden voor Nokia-smartphones.

Stephen Elop en Steve Ballmer

Nokia CEO Stephen Elop en tevens oud Microsoft topman, heeft bekend gemaakt dat hij Windows Phone gaat adopteren voor de Nokia-smartphones. Hiervoor heeft Elop een strategische samenwerking met Microsoft gesloten om het OS, Windows Phone 7, en diens diensten tot zich te nemen voor haar smartphones. Volgens Nokia zal de producent Windows Phone 7 stevig gaan omarmen en smartphones in verschillende prijssegmenten gaan uitbrengen op de markt, van mid-range tot high-end. Daarnaast gaan de twee partijen samenwerken om het OS verder te ontwikkelen en tot een succes te maken.

Opvallend is dat Ovi Maps geïntegreerd zal gaan worden in Bing Maps zodat mensen met een Nokia-smartphones gratis kunnen navigeren. Ook de Ovi Store zal volledig opgaan in Windows Phone en naast de winkel van Microsoft zelf gaan functioneren. Diensten als Xbox Live, Office, Bing en andere zullen terug te vinden zijn op deze Nokia Windows Phone-smartphones.

Om 11 uur Nederlandse tijd zal de nieuwe Nokia CEO zijn besluit verder gaan toelichten. Dan zal ook bekend worden gemaakt wanneer we de eerste smartphones op basis van het nieuwe OS kunnen gaan verwachten. Nokia heeft wel laten weten dat Symbian en MeeGo voorlopig niet over het hek gaan en dat er dit jaar nog smartphones op beide OS’en zullen gaan komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Samsung-Rules -

  Eindelijk..!! Goede zet van beide partijen.. WP7 is is helder en gebruiksvriendelijk.. Alleen het doodgeboren kindje OVI vind ik een heel groot minpunt.. Maar je zal het hopelijk wel kunnen uitschakelen.. Verwacht erg veel van de nieuwe fusie..:Y:Y;)

 2. Gast -

  Goede zet van Nokia,
  Ben niet erg tevreden over Symbian, en was van plan om van Nokia af te stappen.
  De eerste goede stap van Nokia, nu nog werk aan de winkel m.b.t. het design.

 3. Jammer -

  Sja…..nu lijkt het voor mij ook gedaan. Wat ik van WP gezien heb vond ik niet beter dan symbian. Een overgang naar android had ik nog wel zien zitten, maar nu lijkt de N8 ook mijn laatste nokia te zijn. Vreemde stap van nokia, daar gebruikers misschien niet dol zijn op symbian, maar het marktaandeel van WP (ofschoon nog tamelijk nieuw) is ook niks.

 4. Wally -

  Helaas… Het ging al achteruit met Nokia, maar nu is het in mijn ogen toch echt afgelopen.

  Jarenlang heb ik Nokia's gehad en Meego zag er toch wel veel belovend uit. Dat je eerst de N9 aan de kant schuift en dan ook nog als eerste keuze met WP bezig gaat is in mijn ogen toch wel funest…

iPhone X

Waarom het succes van de iPhone X Google miljarden gaat kosten lees verder

Oppo, dochterbedrijf van BBK

BBK is de op twee na grootste smartphonemaker ter wereld. Precies…wie? lees verder

headphone jack

Waarom Google de headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

OnePlus 3

OnePlus verzamelt teveel privégegevens gebruikers, maar er is goed nieuws lees verder

Google Pixel 2

Waarom het succes van de Pixel 2 slecht zou kunnen zijn voor Google lees verder

Apple opladen

Ikea richt pijlen op Apple met scherpe advertenties lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters