Nokia en Motorola geven elkaar toegang tot 4G-patenten

Nokia en Motorola hebben een overeenkomst gesloten die inhoudt dat het patent-portfolio van de beide bedrijven als het ware samengevoegd zal worden. Zo hebben zowel Nokia als Motorola toegang tot meer technieken.

Nokia Motorola

Tegenwoordig lopen er in telecomland tientallen rechtzaken omtrent van alles en nog wat. Onder andere patenten voor communicatietechnieken zijn dikwijls reden voor een producent om de ander aan te klagen en dat belemmert tot op een zekere hoogte ook de ontwikkeling van nieuwe technieken zoals LTE. Dat is ook wat Nokia en Motorola gedacht moeten hebben en daarop hebben de twee bedrijven besloten hun 4G-technieken uit te wisselen door hun patenten-database te fuseren. Daarmee hebben dus zowel Motorola als Nokia toegang tot meer technieken zonder dat ze daarvoor aangeklaagd zullen worden omdat de ander patent op die techniek heeft.

Hoewel de ontwikkeling van 4G natuurlijk zeker niet alleen van deze patenten afhangt, is het wellicht wel een mooi steuntje in de rug en kunnen we op deze manier eerder LTE-toestellen verwachten. Dat zal op zijn beurt de uitrol van het netwerk verder stimuleren waardoor we uiteindelijk misschien eerder een snel datanetwerk kunnen verwelkomen.

Bron: Engadget

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters