Nokia en Rovio slaan de handen in een voor speciale NFC-versie Angry Birds

Nokia meldt samen met Rovio, de ontwikkelaar van Angry Birds, een speciale versie van het populaire spelletje te brengen. Angry Birds Magic moet je via NFC stimuleren om ook sociale contacten te onderhouden tijdens het gamen.

Angry Birds NFCDe nieuwe software is voorlopig exclusief en ook voorgeladen op de Nokia C7, maar zal uiteindelijk in de Ovi Store terecht komen en door alle Nokia’s met een NFC-chip ondersteund worden. Het idee van de applicatie is dat je niet alleen Angry Birds kunt spelen, maar ook iets extra’s moet doen om extra levels te unlocken.

Van de twintig levels zijn er standaard vijf beschikbaar. De andere vijftien, ingedeeld in drie groepjes van vijf, moet je ‘vrijspelen’ door de telefoon van een andere Angry Birds Magic-speler aan te tikken. Dat wordt via Near Field Communication geregistreerd en per vriend, of vreemdeling natuurlijk, die je aantikt krijg je vijf extra levels.

Nokia wil hiermee naar eigen zeggen sociale interactie stimuleren tijdens het gamen. Dat zal zeker gaan lukken in de eerste tijd, want omdat er niet bepaald veel C7’s in omloop zijn ga je er met alleen je vriendenkring niet komen en moet je het dus van vreemdelingen hebben. Wellicht een leuk aanknopingspunt voor een gesprek in de trein dus. Of natuurlijk een reden om er juist niet aan te beginnen, maar dat zullen we in het midden laten.

In ieder geval laat het zien dat NFC niet alleen voor mobiel betalen gebruikt gaat worden, maar dat men ook hard bezig is er andere toepassingen voor te verzinnen. Zo zullen er ongetwijfeld meer games met NFC-functies komen en heeft Android Gingerbread een functie waarmee je je contactgegevens kunt delen door je telefoon even bij een ander NFC-toestel te houden.

Bron: Mashable

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Whatsapp

Stickers, gericht zoeken en meer: WhatsApp voegt nieuwe functies toe lees verder

Tegenwoordig browse je met Samsung op alle Android smartphones lees verder

youtube app

Altijd op de hoogte: YouTube voegt sectie breaking news toe lees verder

Whatsapp desktop

WhatsApp Status updates ook naar de desktop lees verder

Mewtwo in Pokémon Go

Mewtwo straks als ‘exclusieve’ legendary in Pokémon Go lees verder

meme

Memeois app verzamelt de leukste memes voor je lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters