Nokia en Rovio slaan de handen in een voor speciale NFC-versie Angry Birds

Nokia meldt samen met Rovio, de ontwikkelaar van Angry Birds, een speciale versie van het populaire spelletje te brengen. Angry Birds Magic moet je via NFC stimuleren om ook sociale contacten te onderhouden tijdens het gamen.

Angry Birds NFCDe nieuwe software is voorlopig exclusief en ook voorgeladen op de Nokia C7, maar zal uiteindelijk in de Ovi Store terecht komen en door alle Nokia’s met een NFC-chip ondersteund worden. Het idee van de applicatie is dat je niet alleen Angry Birds kunt spelen, maar ook iets extra’s moet doen om extra levels te unlocken.

Van de twintig levels zijn er standaard vijf beschikbaar. De andere vijftien, ingedeeld in drie groepjes van vijf, moet je ‘vrijspelen’ door de telefoon van een andere Angry Birds Magic-speler aan te tikken. Dat wordt via Near Field Communication geregistreerd en per vriend, of vreemdeling natuurlijk, die je aantikt krijg je vijf extra levels.

Nokia wil hiermee naar eigen zeggen sociale interactie stimuleren tijdens het gamen. Dat zal zeker gaan lukken in de eerste tijd, want omdat er niet bepaald veel C7’s in omloop zijn ga je er met alleen je vriendenkring niet komen en moet je het dus van vreemdelingen hebben. Wellicht een leuk aanknopingspunt voor een gesprek in de trein dus. Of natuurlijk een reden om er juist niet aan te beginnen, maar dat zullen we in het midden laten.

In ieder geval laat het zien dat NFC niet alleen voor mobiel betalen gebruikt gaat worden, maar dat men ook hard bezig is er andere toepassingen voor te verzinnen. Zo zullen er ongetwijfeld meer games met NFC-functies komen en heeft Android Gingerbread een functie waarmee je je contactgegevens kunt delen door je telefoon even bij een ander NFC-toestel te houden.

Bron: Mashable

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Pokémon Go Halloween

Deze vijf nieuwe Pokémon zijn nu in Pokémon Go te vangen! lees verder

Nude App

Nude: zo verberg je automatisch naaktfoto’s op je smartphone lees verder

WhatsApp Live Location

Live Location: WhatsApp laat je in real-time zien waar je vrienden zijn lees verder

Pokémon Go Halloween derde generatie update

Halloween update: hackers vinden afbeelding nieuwe Pokémon in Pokémon Go lees verder

Pixel 2 Launcher

Zo download je Google Pixel 2 launcher op elke Android smartphone lees verder

Facebook Messenger toetsenbord

Gebruik jij de Facebook Messenger app? Dan moet je dit lezen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters