Nokia en Rovio slaan de handen in een voor speciale NFC-versie Angry Birds

Nokia meldt samen met Rovio, de ontwikkelaar van Angry Birds, een speciale versie van het populaire spelletje te brengen. Angry Birds Magic moet je via NFC stimuleren om ook sociale contacten te onderhouden tijdens het gamen.

Angry Birds NFCDe nieuwe software is voorlopig exclusief en ook voorgeladen op de Nokia C7, maar zal uiteindelijk in de Ovi Store terecht komen en door alle Nokia’s met een NFC-chip ondersteund worden. Het idee van de applicatie is dat je niet alleen Angry Birds kunt spelen, maar ook iets extra’s moet doen om extra levels te unlocken.

Van de twintig levels zijn er standaard vijf beschikbaar. De andere vijftien, ingedeeld in drie groepjes van vijf, moet je ‘vrijspelen’ door de telefoon van een andere Angry Birds Magic-speler aan te tikken. Dat wordt via Near Field Communication geregistreerd en per vriend, of vreemdeling natuurlijk, die je aantikt krijg je vijf extra levels.

Nokia wil hiermee naar eigen zeggen sociale interactie stimuleren tijdens het gamen. Dat zal zeker gaan lukken in de eerste tijd, want omdat er niet bepaald veel C7’s in omloop zijn ga je er met alleen je vriendenkring niet komen en moet je het dus van vreemdelingen hebben. Wellicht een leuk aanknopingspunt voor een gesprek in de trein dus. Of natuurlijk een reden om er juist niet aan te beginnen, maar dat zullen we in het midden laten.

In ieder geval laat het zien dat NFC niet alleen voor mobiel betalen gebruikt gaat worden, maar dat men ook hard bezig is er andere toepassingen voor te verzinnen. Zo zullen er ongetwijfeld meer games met NFC-functies komen en heeft Android Gingerbread een functie waarmee je je contactgegevens kunt delen door je telefoon even bij een ander NFC-toestel te houden.

Bron: Mashable

Google Arts and culture selfie

Google vertelt je op welk schilderij je lijkt: hangt jouw selfie in het Rijksmuseum? lees verder

PUBG

Blijf als laatste overeind in PUBG Mobile met deze vijf tips lees verder

Huawei P20 Pro notch

Zo kom je van de notch af op je Android toestel lees verder

Playerunknown’s BattleGrounds, ook wel bekend als PUBG iOS Android Nederland

Zo installeer je gratis Playerunknown’s BattleGrounds in Nederland op je smartphone lees verder

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Emoji apps iPhone

Opmerkelijk: Apple verbiedt opeens gebruik emoji in apps 🔥⚠️ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters