Nokia en Skype gaan samenwerkingsverband aan

Nokia en Skype hebben aangekondigd een samenwerkingsverband aan te gaan. Hierdoor zullen toekomstige toestellen van Nokia standaard uitgerust worden met Skype, te beginnen met de N-series.

Nokia N97 Skype

De Skype-functie zal in het adresboek van de telefoon ge├»ntegreerd worden, waardoor je kunt zien wie van je ‘Skype-contactpersonen’ online zijn en indien ze online zijn, ze te bellen of er een instant message-gesprek mee te beginnen.
Dit betekent dat je via een 3G- of een Wi-Fi-verbinding ‘gratis’ met je Skype-contactpersonen kunt bellen. Indien het een 3G-verbinding betreft, betaal je natuurlijk wel de kosten voor het gebruik van het 3G-netwerk. Maar met de huidige onbeperkte internetbundels van ca. 10 Euro die alle providers aanbieden dek je die gebruikskosten ook weer af.

Interessante vraag die hierdoor ontstaat is hoe de providers zullen reageren op deze nieuwe Nokia toestellen, aangezien veel Skype-verbruik ten koste zal gaan van het gebruik van hun gsm-netwerk en hen dus inkomsten zal kosten. Maar of de Skype-functie een zodanig succes zal worden dat de providers het echt gaan merken is natuurlijk maar de vraag. De eerste Nokia-toestellen met Skype worden in het derde kwartaal van dit jaar verwacht. Nokia heeft wel al bevestigd dat de N97 het eerste toestel is dat uitgerust met Skype op de markt zal verschijnen. Engelse providers hebben al aangegeven dat ze de Nokia N97 gaan vermijden omdat hij Skype meegeleverd zal krijgen.

Bron: Nokia

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
iMessage

Waarom iMessage nooit naar Android gaat komen lees verder

Apple Watch 3

WatchOS 4 onthuld: dit is er nieuw in grote update voor Apple Watch lees verder

Apple

Livestream: zo volg je vanavond live Apple’s WWDC 2017 keynote evenement lees verder

Whatsapp

Zo verdient Facebook geld met Whatsapp lees verder

Google I/O 2017

Kijk alle aankondigingen van Google I/O 2017 keynote terug lees verder

Tele2 unlimited

Tele2 overtreft T-Mobile in prijzenoorlog met onbeperkt abonnement lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters