Nokia en Yahoo bevestigen samenwerking met webdiensten

Nokia en Yahoo hebben afgelopen maandag op een persconferentie een samenwerkingsverband aangekondigd. De producten en diensten die ze tegenwoordig samen gaan leveren, bestaan uit onder andere e-mail, instant messaging, kaarten en navigatie.

Nokia Yahoo

Dit weekend was er al iets gelekt over de mogelijke samenwerking tussen Nokia en Yahoo. De twee bedrijven maakte maandag bekend dat ze samen gaan werken. Ovi mail en Ovi chat zullen in de tweede helft van dit jaar worden geleverd door Yahoo, als wederdienst levert Nokia kaarten en navigatie-toepassingen aan de huidige Yahoo sites. De twee zullen wel hun eigen naam blijven voeren, dus bij de navigatie-opties van Nokia op Yahoo-sites zal komen te staan dat deze powered zijn door Ovi, en andersom.

De diensten die uit de samenwerking voortkomen zullen in de tweede helft van 2010 en uiteindelijk in 2011 uitgevoerd zijn. Nokia gaat met de samenwerking een grote kans krijgen om uit te breiden in Noord-Amerika. Op dit moment heeft de Finse fabrikant daar namelijk maar een klein marktaandeel in handen. Yahoo gebruikt de samenwerking om zijn bereik in nieuwe markten te vergroten.

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters