'Nokia Erdos wordt nieuwe telg in 8800-series' – Update

Na de Nokia 8800 Arte zijn er alleen nog maar nieuwe versies van hetzelfde toestel uitgekomen. Hoog tijd voor een nieuw toestel in de 8800-series, dus. Dat zit eraan te komen in de vorm van de Nokia Erdos, als we de geruchten mogen geloven.

Nokia Erdos render

De Nokia 8800-lijn is niet een normale lijn, maar eentje met veel allure. De Nokia 8800, 8800 Sirocco en 8800 Arte waren allen een groot succes binnen hun niche, maar na de 8800 Arte uit 2007 zijn er alleen nog maar versies uitgekomen met andere behuizingen en materialen, zoals de Carbon Arte, gemaakt van koolstofvezel. Intussen zit de concurrentie ook niet stil, met bijvoorbeeld de Motorola Aura en Sony Ericsson Xperia Pureness met hun eigen unieke design en features. Tijd voor een opvolger voor de 8800 Arte dus en die lijkt er dan ook eindelijk aan te komen. Het gaat om de Nokia Erdos, de nieuwste telg uit de 8800-serie volgens de geruchten. Dit toestel biedt een nieuw design én up to date features. Als klap op de vuurpijl moet het ook nog een Symbian S60-smartphone worden.

Naast de render die hiernaast te vinden is en een filmpje, is er ook al een groot aantal specificaties van de Erdos uitgelekt. Zo zou het toestel 8GB intern geheugen krijgen dat niet uitbreidbaar is en is er een 5-megapixelcamera aanwezig. Daarnaast zijn er high-tech features zoals Wi-Fi, GPS en een OLED-scherm aanwezig in de Erdos. Het toestel is bijna volledig gemaakt van roestvrij staal met een glazen laag over het display die ook zilverkleurig is wanneer het toestel uitstaat. De Erdos lijkt een massieve staaf van roestvrij staal als hij uitstaat en dat moet een erg speciaal effect geven. Iets anders bijzonders is dat het toetsenbord op dezelfde hoogte als de rest van het toestel komt te liggen als het klepje naar beneden geschoven wordt, via een ingenieus mechanisme.

Update op 13/09/2009 om 14:40:

Een reclamebureau heeft per ongeluk de video die het voor Nokia heeft gemaakt omtrent dit toestel op zijn site gezet onder de uitgevoerde opdrachten voor bedrijven. De kwaliteit van de video is niet zo goed maar je kunt er meer dan genoeg informatie uit halen. De Nokia 8800 Erdos komt er dus wel degelijk aan. Dit prachtige toestel kun je hieronder in een uiterst elegante video nog eens zien.

Het filmpje dat hier stond bestaat helaas niet meer, onze excuses!

Bron: CellPassion

Render Google Pixel 3 XL Phone Designer

Dit is de Pixel 3 XL in verschillende kleurtjes lees verder

USB-C

Laad je volgend jaar jouw iPhone ook op met een USB-C lader? lees verder

OnePlus 6 preview design

Waarom de OnePlus 6 op het moment de beste keuze is lees verder

LG G7 ThinQ review design

Eerste gerucht LG G8 ThinQ nu al opgedoken lees verder

iPhone X Plus resolutie

iOS 12 verklapt mogelijk details iPhone X Plus lees verder

Blackberry KEY2

Blackberry KEY2 officieel gelanceerd: eerste Blackberry met dubbele camera lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters