Nokia gaat drones in Nederland testen

Nokia toont opvouwbaar telefoonschermNokia gaat drones testen in Nederland. Het Finse telecombedrijf is een samenwerking aangegaan met Space53. Dat is het test- en ontwikkelcentrum voor drones dat maandag op het luchthaventerrein in Enschede de deuren opent.

Unmanned Aerial Vehicle Traffic Management

Het telecombedrijf gaat het vliegveld gebruiken om het Unmanned Aerial Vehicle Traffic Management-systeem te testen. Dat systeem heeft Nokia ontwikkeld om drones veilig te kunnen laten vliegen door het luchtruim. De drones zijn voorzien van GPS-navigatie en een 4G-internetverbinding. In Enschede ontwikkelt het Finse bedrijf zijn systeem verder. “Het luchtruim wordt voortdurend afgezocht door het systeem. Daardoor wordt een veel veiliger gebruik van dat luchtruim mogelijk”, aldus Nico Nijenhuis van Clear Flight Solutions, dat zich bezighoudt met de ontwikkeling van drones en andere robotica en ook samenwerkt met Space53. Het is de bedoeling dat het systeem uiteindelijk uitrolt over de rest van Europa.

Fysieke vestiging Nokia in Enschede?

De komende tijd huurt Nokia het terrein regelmatig af om zijn droneveiligheidssystemen te testen. Op termijn is een fysieke vestiging van Nokia in Enschede echter niet uitgesloten. Nijenhuis toont zich dan ook verheugd over de samenwerking: “We zijn enorm blij en trots dat we met Nokia een grote wereldspeler aan ons hebben weten te binden.” Bovendien is de technologie die ontwikkeld wordt volgens hem erg belangrijk voor de toekomst. “Veiligheidsdiensten maken steeds meer gebruik van drones, denk aan brandweer en politie bij calamiteiten. Maar ook bij het economisch gebruik van drones, zoals logistiek en pakketbezorging, zijn deze systemen van grote betekenis”, aldus Nijenhuis.

Politie in oorlog met drones

De politie zal in ieder geval erg blij zijn met de nieuwe technologie. Niet alleen voor het eigen gebruik, maar ook om het luchtruim veiliger te maken. Daarvoor zet de politie echter voorlopig nog zeearenden in. De roofvogels zijn grotendeels geïmporteerd vanuit de VS en hebben de opdracht om drones uit de lucht te halen. Daarna leggen de arenden ze op een veilige plek neer.

Bron: Tubantia

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi Mi A1 vs Huawei P Smart uitgelicht

Huawei schiet omhoog in Europa, Apple en Samsung incasseren klappen lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Tim Cook iPhone X

Tegenvallende verkopen iPhone X betekenen grote klap voor Samsung lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters