'Nokia gaat Androidtelefoon uitbrengen in Asha-lijn'

Nokia gaat echt een Androidtelefoon op de markt brengen in de Asha-lijn. Dat wordt althans beweerd door de vrij nieuwe twitteraccount @Nextleaks, waarvan de betrouwbaarheid nog niet geheel duidelijk is. Eerder twitterde Nextleaks over de schermresolutie en het formaat van de iPhone 6. Die zou naar 4,5 inch groeien.

'Nokia gaat meerdere Androidtelefoons uitbrengen in Asha-lijn' nokia launching asha 4xx with 1 7ghz cpu and android 4 4 with asha touch ui

Terugkomend op de Asha-Androidtelefoon, beweert Nextleaks dat het toestel in de Asha 4x-serie gaat vallen. Een Qualcomm Snapdragon 400-processor geklokt op 1,7 Ghz drijft het toestel aan, ondersteund door 1GB ram. Er zit een 2000 mAh batterij in, een4-inch-scherm, 8GB intern geheugen (uitbreidbaar), een 5-megapixelcamera en het toestel zou simlockvrij onder de 250 dollar gaan kosten, omgerekend ongeveer 185 euro.

Maar het meest bijzondere is het besturingssysteem. Geen Series 40 meer, maar Android 4.4 Kitkat, door Nokia aangepast met een eigen interface met de titel Asha Touch. Die interface doet uit de verte een beetje aan Windows Phone denken, het OS waar Nokia al zijn smartphones tegenwoordig mee uitrust.

Of er wat van klopt is dus maar afwachten, want Nextleaks heeft zich nog niet echt bewezen als een betrouwbare bron zoals @EVLeaks. Maar die laatste heeft ook al regelmatig over de Androidtelefoon van Nokia getwitterd. Het werd tot dusver alleen zeer vreemd gevonden dat Microsoft, de producent van Windows Phone en tegenwoordig eigenaar van Nokia, met een Androidtelefoon op de proppen zou komen. Dat zou betekenen dat Microsoft zijn eigen besturingssysteem ondergraaft.

Bron: Softpedia

Samsung Galaxy S10 leak Ice Universe

Notchloze Galaxy S10 opgedoken met opvallend smalle randen lees verder

Samsung patent twee displays

Samsung denkt na over toestel met twee displays lees verder

Render Google Pixel 3 XL Phone Designer

Dit is de Pixel 3 XL in verschillende kleurtjes lees verder

USB-C

Laad je volgend jaar jouw iPhone ook op met een USB-C lader? lees verder

OnePlus 6 preview design

Waarom de OnePlus 6 op het moment de beste keuze is lees verder

LG G7 ThinQ review design

Eerste gerucht LG G8 ThinQ nu al opgedoken lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters