'Nokia gaat de N900 niet aanpassen voor providers'

Nokia heeft besloten dat het de nieuwe Nokia N900 niet gaat aanpassen voor providers. Sommige providers willen hun eigen software op het toestel hebben alvorens ze het verkopen. Nokia is niet van plan om Maemo 5 aan te passen, waardoor providerdeals op de tocht staan.

Nokia N900

Nokia heeft in een interview tegenover Reuters laten weten dat providers kunnen fluiten naar een aangepaste Nokia N900. Het nieuwe Maemo-monster van de producent is gebaseerd op Linux en Nokia wil deze nieuwe ervaring van het vernieuwde OS in originele staat proberen over te brengen op consumenten. Volgens de R&D-woordvoerder van Nokia David Rivas, hebben Apple en Google juist voor deze tactiek gekozen en die is erg goed uitgepakt. Google en Apple hebben hun OS amper aangepast voor de providers en dat heeft geen windeieren gelegd. Nokia gaat nu dezelfde strategie gebruiken voor de N900 en wil met het toestel een nieuwe weg inslaan die voor de consument aantrekkelijker zou moeten zijn.

Analisten vrezen echter dat Nokia de boot zo mist bij veel providers en dat providers de producent de rug toe zullen keren. Analisten zijn dan ook van mening dat het geen verstandige keuze is van Nokia en dat de producent het zich momenteel niet kan permitteren. Al met al kunnen we een N900 op de markt verwachten zonder providersoftware en -logo. De Nokia N900 is inmiddels te bestellen bij Nokia en zal ergens in oktober in de winkels liggen. Een eerste ervaring met de Nokia N900 kun je hier vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

IFA mobiele vakbeurs

Dit kunnen we verwachten van IFA 2017 lees verder

iPhone 7 verslaat Galaxy S8 en wordt 17 miljoen keer verkocht lees verder

iOS 11 Touch ID snel uitzetten

iOS 11 laat je in noodgevallen simpel Touch ID uitzetten lees verder

Xiaomi Redmi Note 4X

Eerste beelden van top smartphone Xiaomi Mi Mix 2 gespot lees verder

Qualcomm dieptecamera technologie

Qualcomm komt met nieuwe high def dieptecamera’s voor je smartphone lees verder

Google

Google Docs krijgt handige nieuwe features en werkt beter samen andere G Suite applicaties lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters