Nokia gaat MeeGo en Symbian aan de kant zetten op termijn

Nokia CEO Stephen Elop heeft tijdens zijn persconferentie verklaard dat in de loop van de tijd Symbian en MeeGo aan de kant gezet zullen worden. Windows Phone zal de opvolger van Symbian gaan worden en MeeGo dient als testplatform voor de producent.

Nokia CEO Stephen Elop heeft tijdens zijn persconferentie in Londen meer informatie gegeven over de toekomst van MeeGo en Symbian. Volgens de nieuwe CEO zal Windows Phone als directe opvolger fungeren van het Symbian OS en in de loop der jaren rustig maar zeker afgebouwd gaan worden. Volgens Elop heeft Symbian nog steeds grote afzet en zal dit gestaag in de jaren af gaan nemen naarmate er meer Windows Phone-smartphones van Nokia op de markt komen. Op termijn zal Nokia het Symbian OS op straat gaan zetten.

Ook het MeeGo OS lijkt relatief snel afgedankt te gaan worden door de nieuwe CEO. Elop ziet het OS nu nog als een leuke testtuin waarin een aparte groep binnen Nokia lekker kan experimenteren op nieuwe OS’en en functionaliteiten. Het MeeGo OS zal in de loop der tijd afgedankt worden voor een ander OS om daarmee te experimenteren en om zo de visie van Nokia breed te houden als het gaat om functionaliteit. Nokia zal nog wel dit jaar een MeeGo-smartphone op de markt gaan brengen, maar de verwachting is dat de afzet hiervan minimaal zal zijn. De opvolger van de Nokia N900 lijkt dan ook het zelfde lot te ondergaan als zijn voorganger.

Nokia Symbian dead end

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. koosje -

  Nokia gaat hiermee een redelijk goede richting in.
  Symbian was op zich een goed besturingsysteem. Alleen de basis was niet goed genoeg om de functionaliteiten van IOS & Android te achtervolgen. Tevens, is de tijdlijn in het plaatje best lang. Dacht iets van circa 5 jaar. Dus hiermee zal Symbian nog wel even dient doen.

  Windows Phone 7 is totaal verschillend als alle andere Windows phone versies. Heb het zelf ook nog meegemaakt. Een 6,5 bah. Maar ook al staat Windows Phone 7 nog relatief in de kinderschoenen er komen steeds vaker grote updates aan. Wat betekend dat het veel goed doet en zich kan meten op een wat langere termijn aan IOS & Android.

  Geef Windows 7 eerst een KANS! Dan praten we verder..
  Rome was ook niet in 1 dag gebouwd en laat staan Android! Versie nummer 2.4 zegt al genoeg. 😉

  Groet,

 2. Dominick -

  Opvallend, en eigenlijk diep triest, dat er zo veel mensen zijn die bij voorbaat afgeven op Windows Phone 7 terwijl ze het nog nooit gebruikt/gezien hebben omdat ze slechte ervaringen met Windows of Windows Mobile hebben. Het heeft er echt totaal niets mee te maken….

  Vooroordelen gallore!

 3. Wietse -

  Was van plan om binnen niet al te lange tijd een Nokia C6-01 of N8 te kopen, nu Symbian gewoon in een keer aan de kant te zetten verliest Nokia ook mij als gebruiker!
  Jammer Nokia, hopelijk zakken jullie nu nog verder weg!

  1. Samsung-Rules -

   Commentaar zonder inhoud..!! Haha.. Microsoft is echt goed bezig met WP7.. Ik sta voor alle OSèn open maar WP7 is een helder en gebruiksvriendelijk OS. :Y:Y

   1. robnas -

    Noem je W7 Phone gebruiksvriendelijk? Ik heb legio ontwerptekortkomingen gezien. Ik hoorde zelfs iets over copy/paste functionaliteit. Het IDEE dat daar over wordt gesproken zegt iets over waar W7 Phone staat: onderaan de ladder.

    Als Nokia niet meer verder gaat met MeeGo en zijn kaarten zet op een gesloten OS wat niet af is, dan raken ze me direct kwijt. Dan denk ik er zelfs aan om mijn N900 van de hand te doen. Het woord lutser is wat mij betreft hier van toepassing.

 4. Martijn -

  @RGSZ: dan zou je eerst Windows Phone 7 eens moeten probeeren, dat si zo niet, zo anders dat je niet zou verwachten dat het van Microsoft is (en dat zeg ik, als Androidfan 🙂

  De wereld verandert en Microsoft verandert mee blijkbaarm, ten goede. Want meer echte concurrentie voor iOS en Android is goed voor iedereen! :Y

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Smartphone batterij langer bruikbaar door verlagen processor snelheid

Deze smartphonemakers maken je toestel niet langzamer via updates lees verder

Samsung logo

Zeven dingen die je nog niet wist over Samsung lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters