Nokia gaat MeeGo en Symbian aan de kant zetten op termijn

Nokia CEO Stephen Elop heeft tijdens zijn persconferentie verklaard dat in de loop van de tijd Symbian en MeeGo aan de kant gezet zullen worden. Windows Phone zal de opvolger van Symbian gaan worden en MeeGo dient als testplatform voor de producent.

Nokia CEO Stephen Elop heeft tijdens zijn persconferentie in Londen meer informatie gegeven over de toekomst van MeeGo en Symbian. Volgens de nieuwe CEO zal Windows Phone als directe opvolger fungeren van het Symbian OS en in de loop der jaren rustig maar zeker afgebouwd gaan worden. Volgens Elop heeft Symbian nog steeds grote afzet en zal dit gestaag in de jaren af gaan nemen naarmate er meer Windows Phone-smartphones van Nokia op de markt komen. Op termijn zal Nokia het Symbian OS op straat gaan zetten.

Ook het MeeGo OS lijkt relatief snel afgedankt te gaan worden door de nieuwe CEO. Elop ziet het OS nu nog als een leuke testtuin waarin een aparte groep binnen Nokia lekker kan experimenteren op nieuwe OS’en en functionaliteiten. Het MeeGo OS zal in de loop der tijd afgedankt worden voor een ander OS om daarmee te experimenteren en om zo de visie van Nokia breed te houden als het gaat om functionaliteit. Nokia zal nog wel dit jaar een MeeGo-smartphone op de markt gaan brengen, maar de verwachting is dat de afzet hiervan minimaal zal zijn. De opvolger van de Nokia N900 lijkt dan ook het zelfde lot te ondergaan als zijn voorganger.

Nokia Symbian dead end

 

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters