Nokia gaat meer oled-schermen gebruiken

Volgens bronnen binnen de markt is Nokia van plan meer gebruik te gaan maken van oled-schermen in zijn telefoons. Oled lijkt dan ook dé opkomende technologie te zijn voor schermen.

Nokia 8800 Carbon Arte met headset

Verschillende bronnen hebben aangegeven dat Nokia meer gebruik gaat maken van oled-schermen in de toekomst. Nokia gebruikte reeds de oled-techniek, maar zal deze dus nog meer gaan toepassen. Huidige toestellen van Nokia die oled-schermen hebben, bijvoorbeeld de 8800 Arte, 8800 Carbon Arte, N86 en 7900 Prism, laten al zien dat de schermtechniek erg goede prestaties oplevert. Oled-schermen zijn wat duurder, maar lijken door de betere prestaties en minder energieverbruik toch de toekomst van de schermen in telefoons te worden. LG heeft al gezegd een goede toekomst te zien in oled, Samsung heeft al vele toestellen met oled-schermen en ook Sony Ericsson zal binnenkort met een dergelijk toestel komen. Daarnaast is de oled-techniek recentelijk verbeterd, waardoor schermen duurzamer zijn en daardoor nog geschikter voor gebruik in telefoons.

De schermen die Nokia gebruikt en gaat gebruiken komen van twee leveranciers. De eerste is het bedrijf TPO, dat sinds het einde van vorig jaar oled-schermen produceert. De tweede producent is wat opmerkelijker, het is namelijk de grootste concurrent van Nokia in de telecommarkt: Samsung. Samsung’s scherm-afdeling, Samsung Mobile Display, zal een deel van de oled-schermen voor Nokia gaan produceren, volgens de bronnen.

Bron: Digitimes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Rob323 -

    Ik hoop dat Nokia in de camera specifieke phones (N86) de LCD schermen blijft gebruiken. Het scherm van de N95 is in de volle zon goed (genoeg) als zoeker. De N85 met oled is in de zon niet als camera bruikbaar.

    Het showen van je foto's maakt op de N85 dan wel weer meer indruk. 🙂

    1. Dominick -

      Het feit dat de N86 met oled is uitgerust zegt denk ik genoeg op dat gebied 🙁 Op een gegeven moment zullen ze er wel iets op vinden, maar nu is het nog een beetje rot inderdaad.

vingerafdrukscanner

Dit wordt de eerste smartphone met vingerafdrukscanner in het scherm lees verder

iPhone 6 toestellen

Zo kun je veilig en snel wachtwoord van je wifi delen in iOS 11 lees verder

iPhone 8 ontwerp

Helaas: nieuwe iPhones worden trager dan de concurrentie lees verder

iPad

Vijf iOS 11 functies die Apple van Android heeft gepakt lees verder

Apple Watch 3

WatchOS 4 onthuld: dit is er nieuw in grote update voor Apple Watch lees verder

Apple

Livestream: zo volg je vanavond live Apple’s WWDC 2017 keynote evenement lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters