Nokia gaat meer oled-schermen gebruiken

Volgens bronnen binnen de markt is Nokia van plan meer gebruik te gaan maken van oled-schermen in zijn telefoons. Oled lijkt dan ook dé opkomende technologie te zijn voor schermen.

Nokia 8800 Carbon Arte met headset

Verschillende bronnen hebben aangegeven dat Nokia meer gebruik gaat maken van oled-schermen in de toekomst. Nokia gebruikte reeds de oled-techniek, maar zal deze dus nog meer gaan toepassen. Huidige toestellen van Nokia die oled-schermen hebben, bijvoorbeeld de 8800 Arte, 8800 Carbon Arte, N86 en 7900 Prism, laten al zien dat de schermtechniek erg goede prestaties oplevert. Oled-schermen zijn wat duurder, maar lijken door de betere prestaties en minder energieverbruik toch de toekomst van de schermen in telefoons te worden. LG heeft al gezegd een goede toekomst te zien in oled, Samsung heeft al vele toestellen met oled-schermen en ook Sony Ericsson zal binnenkort met een dergelijk toestel komen. Daarnaast is de oled-techniek recentelijk verbeterd, waardoor schermen duurzamer zijn en daardoor nog geschikter voor gebruik in telefoons.

De schermen die Nokia gebruikt en gaat gebruiken komen van twee leveranciers. De eerste is het bedrijf TPO, dat sinds het einde van vorig jaar oled-schermen produceert. De tweede producent is wat opmerkelijker, het is namelijk de grootste concurrent van Nokia in de telecommarkt: Samsung. Samsung’s scherm-afdeling, Samsung Mobile Display, zal een deel van de oled-schermen voor Nokia gaan produceren, volgens de bronnen.

Bron: Digitimes

Xiaomi Mi A1 vs Huawei P Smart uitgelicht

Huawei schiet omhoog in Europa, Apple en Samsung incasseren klappen lees verder

Tim Cook iPhone X

Tegenvallende verkopen iPhone X betekenen grote klap voor Samsung lees verder

Apple’s Siri is half zo slim als een zesjarig kind lees verder

Samsung

Wordt dit de killer-functie van de Samsung Galaxy S9? lees verder

iPhone X Face ID

Smartphonefabrikanten zijn haastig bezig met eigen versie Apple’s Face ID lees verder

Samsung Galaxy Note 8 review design

Sorry Apple: we hebben zeer goed nieuws over de Samsung Galaxy Note 9 lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters