Nokia gaat mogelijk nog eens 4000 man ontslaan

Fabrikant Nokia heeft middels een persbericht bekend gemaakt dat de fabrieken verder worden gestroomlijnd. Dit zou eventueel negatieve gevolgen kunnen hebben voor 4000 productiemedewerkers van Nokia die hun baan kwijtraken.

Volgens de Finnen is het tijd voor een tweede ‘optimalisatieronde’ voor diens productielijn. Nokia gaat de fabrieken in Hongarije, Finland en Mexico verder uitdunnen en stroomlijnen. De fabrikant wil efficiënter gaan produceren en de drie fabrieken worden dan ook gebruikt om de smartphones van de fabrikant klaar te stomen voor het publiek. Nokia wil daarnaast graag haar concurrentievoordeel verder verbeteren door de fabrieken nog beter te laten werken en vooral zuiniger.

Volgens Nokia heeft de wijziging gevolgen voor ongeveer 4000 personeelsleden. Onduidelijk is of de medewerkers ontslagen gaan worden, maar de fabrikant sluit dat niet uit. De fabrieken zijn vooral verantwoordelijk voor het aanpassen van de geproduceerde smartphones naar bepaalde regio’s. De productiefabrieken van Nokia staan in Azië, maar de fabrikanten in de andere landen passen de software en het sales-pakket aan voor de verschillende regio’s waarin Nokia actief is.

Afgelopen september wist Nokia al de eerste fabriek te sluiten en daarbij moesten 3500 man hun baan verliezen. De fabrikant liet toen al weten dat het haar productieproces verder ging ‘optimaliseren’ in de toekomst.

Nokia factory

 

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters