Nokia gaat mogelijk nog eens 4000 man ontslaan

Fabrikant Nokia heeft middels een persbericht bekend gemaakt dat de fabrieken verder worden gestroomlijnd. Dit zou eventueel negatieve gevolgen kunnen hebben voor 4000 productiemedewerkers van Nokia die hun baan kwijtraken.

Volgens de Finnen is het tijd voor een tweede ‘optimalisatieronde’ voor diens productielijn. Nokia gaat de fabrieken in Hongarije, Finland en Mexico verder uitdunnen en stroomlijnen. De fabrikant wil efficiënter gaan produceren en de drie fabrieken worden dan ook gebruikt om de smartphones van de fabrikant klaar te stomen voor het publiek. Nokia wil daarnaast graag haar concurrentievoordeel verder verbeteren door de fabrieken nog beter te laten werken en vooral zuiniger.

Volgens Nokia heeft de wijziging gevolgen voor ongeveer 4000 personeelsleden. Onduidelijk is of de medewerkers ontslagen gaan worden, maar de fabrikant sluit dat niet uit. De fabrieken zijn vooral verantwoordelijk voor het aanpassen van de geproduceerde smartphones naar bepaalde regio’s. De productiefabrieken van Nokia staan in Azië, maar de fabrikanten in de andere landen passen de software en het sales-pakket aan voor de verschillende regio’s waarin Nokia actief is.

Afgelopen september wist Nokia al de eerste fabriek te sluiten en daarbij moesten 3500 man hun baan verliezen. De fabrikant liet toen al weten dat het haar productieproces verder ging ‘optimaliseren’ in de toekomst.

Nokia factory

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Angelo -

    Buiten de fabriek medewerkers zijn er ook al genoeg op kantoor bij Nokia ontslagen. Nu nog de stekker uit de Carepoints wat ze van plan zijn, en Microsoft betaald straks maar een habbekrats voor Nokia.

iMessage

Waarom iMessage nooit naar Android gaat komen lees verder

Apple Watch 3

WatchOS 4 onthuld: dit is er nieuw in grote update voor Apple Watch lees verder

Apple

Livestream: zo volg je vanavond live Apple’s WWDC 2017 keynote evenement lees verder

Whatsapp

Zo verdient Facebook geld met Whatsapp lees verder

Google I/O 2017

Kijk alle aankondigingen van Google I/O 2017 keynote terug lees verder

Tele2 unlimited

Tele2 overtreft T-Mobile in prijzenoorlog met onbeperkt abonnement lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters