Nokia gaat mogelijk nog eens 4000 man ontslaan

Fabrikant Nokia heeft middels een persbericht bekend gemaakt dat de fabrieken verder worden gestroomlijnd. Dit zou eventueel negatieve gevolgen kunnen hebben voor 4000 productiemedewerkers van Nokia die hun baan kwijtraken.

Volgens de Finnen is het tijd voor een tweede ‘optimalisatieronde’ voor diens productielijn. Nokia gaat de fabrieken in Hongarije, Finland en Mexico verder uitdunnen en stroomlijnen. De fabrikant wil efficiënter gaan produceren en de drie fabrieken worden dan ook gebruikt om de smartphones van de fabrikant klaar te stomen voor het publiek. Nokia wil daarnaast graag haar concurrentievoordeel verder verbeteren door de fabrieken nog beter te laten werken en vooral zuiniger.

Volgens Nokia heeft de wijziging gevolgen voor ongeveer 4000 personeelsleden. Onduidelijk is of de medewerkers ontslagen gaan worden, maar de fabrikant sluit dat niet uit. De fabrieken zijn vooral verantwoordelijk voor het aanpassen van de geproduceerde smartphones naar bepaalde regio’s. De productiefabrieken van Nokia staan in Azië, maar de fabrikanten in de andere landen passen de software en het sales-pakket aan voor de verschillende regio’s waarin Nokia actief is.

Afgelopen september wist Nokia al de eerste fabriek te sluiten en daarbij moesten 3500 man hun baan verliezen. De fabrikant liet toen al weten dat het haar productieproces verder ging ‘optimaliseren’ in de toekomst.

Nokia factory

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Angelo -

    Buiten de fabriek medewerkers zijn er ook al genoeg op kantoor bij Nokia ontslagen. Nu nog de stekker uit de Carepoints wat ze van plan zijn, en Microsoft betaald straks maar een habbekrats voor Nokia.

Apple AR bril?

Alles wijst erop dat Apple binnenkort met een AR bril komt lees verder

iPhone 8

Apple en LG gaan samenwerken voor nieuwe iPhones lees verder

Grote groep Android gebruikers stapt over op iPhone lees verder

Apple apparaten

Apple toestellen verzamelen steeds meer data, maar het klinkt erger dan het is lees verder

iMessage

Waarom iMessage nooit naar Android gaat komen lees verder

Apple Watch 3

WatchOS 4 onthuld: dit is er nieuw in grote update voor Apple Watch lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters