Nokia gaat mogelijk nog eens 4000 man ontslaan

Fabrikant Nokia heeft middels een persbericht bekend gemaakt dat de fabrieken verder worden gestroomlijnd. Dit zou eventueel negatieve gevolgen kunnen hebben voor 4000 productiemedewerkers van Nokia die hun baan kwijtraken.

Volgens de Finnen is het tijd voor een tweede ‘optimalisatieronde’ voor diens productielijn. Nokia gaat de fabrieken in Hongarije, Finland en Mexico verder uitdunnen en stroomlijnen. De fabrikant wil efficiënter gaan produceren en de drie fabrieken worden dan ook gebruikt om de smartphones van de fabrikant klaar te stomen voor het publiek. Nokia wil daarnaast graag haar concurrentievoordeel verder verbeteren door de fabrieken nog beter te laten werken en vooral zuiniger.

Volgens Nokia heeft de wijziging gevolgen voor ongeveer 4000 personeelsleden. Onduidelijk is of de medewerkers ontslagen gaan worden, maar de fabrikant sluit dat niet uit. De fabrieken zijn vooral verantwoordelijk voor het aanpassen van de geproduceerde smartphones naar bepaalde regio’s. De productiefabrieken van Nokia staan in Azië, maar de fabrikanten in de andere landen passen de software en het sales-pakket aan voor de verschillende regio’s waarin Nokia actief is.

Afgelopen september wist Nokia al de eerste fabriek te sluiten en daarbij moesten 3500 man hun baan verliezen. De fabrikant liet toen al weten dat het haar productieproces verder ging ‘optimaliseren’ in de toekomst.

Nokia factory

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Angelo -

    Buiten de fabriek medewerkers zijn er ook al genoeg op kantoor bij Nokia ontslagen. Nu nog de stekker uit de Carepoints wat ze van plan zijn, en Microsoft betaald straks maar een habbekrats voor Nokia.

iPhone X

Waarom het succes van de iPhone X Google miljarden gaat kosten lees verder

Oppo, dochterbedrijf van BBK

BBK is de op twee na grootste smartphonemaker ter wereld. Precies…wie? lees verder

headphone jack

Waarom Google de headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

OnePlus 3

OnePlus verzamelt teveel privégegevens gebruikers, maar er is goed nieuws lees verder

Google Pixel 2

Waarom het succes van de Pixel 2 slecht zou kunnen zijn voor Google lees verder

Apple opladen

Ikea richt pijlen op Apple met scherpe advertenties lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters