Nokia gaat op oorlogspad; klaagt HTC en RIM aan

Nokia is van plan om haar patenten met harde hand te gaan verdedigen. De fabrikant heeft HTC en RIM met niet minder dan 45 essentiële patenten om de oren geslagen.

Volgens Nokia is de eerste salvo van aanklachten puur een verdedigingsmechanisme. De fabrikant is van plan om haar indrukwekkend portfolio aan patenten te verdedigen omdat concurrenten er misbruik van zouden maken. Concurrenten mogen de patenten van Nokia uiteraard licenseren en ondermeer Apple heeft dit pad al gekozen.

Nokia beschikt over duizenden essentiële patenten die ondermeer over het radionetwerk gaan, 3G, Edge en andere netwerktechnologie. Daarnaast beschikt Nokia ook over software patenten zoals multitasking en ook de encryptie van data heeft Nokia ontwikkeld. Met deze patenten en nog 40 andere patenten van Nokia zijn nu ondermeer HTC, Viewsonic en RIM om de oren geslagen. De drie bedrijven moeten een licentie afnemen voor het gebruik van deze technologie.

Nokia heeft alvast een aanklacht ingediend om de licenties af te dwingen. De bedrijven zullen waarschijnlijk eerst proberen te onderhandelen met elkaar. Desondanks is de kans groot dat de Amerikaanse overheid en de Duitse Nokia in het gelijk zullen stellen als de bedrijven niet tot een overeenkomst komen. Onduidelijk is nog wanneer de rechtszaken voor het eerst zullen starten.

Nokia logo

 

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters