Nokia gaat RFID-chips in telefoons implementeren

Nokia heeft afgelopen week verteld dat het bedrijf gebruik gaat maken van RFID-chips in telefoons. Met de implementatie van de chips moet Nokia zijn toestellen beter kunnen volgen tussen de productie en recycling van het toestel in.

Jarkko Jaervilehto, een manager bij Nokia, heeft vorige week tijdens een seminar in Vantaa, Finland, gezegd dat Nokia gebruik gaat maken van RFID-chips in telefoons. Dit zou het bedrijf doen om telefoons gemakkelijker bij te kunnen houden en zo de toestellen gemakkelijker te kunnen begeleiden van geboorte tot graf. Nokia ziet naar eigen zeggen vele voordelen in het gebruik van deze chips. Zo zou het bedrijf beter kunnen reageren op de verkopen van toestellen en zo sneller de productie op kunnen voeren. Ook winkels zouden hierdoor eerder bevoorraad kunnen worden. Daarnaast is het gemakkelijker om de toestellen op een milieuvriendelijke manier te recyclen aan het einde van hun leven. Wanneer Nokia met het inbouwen van deze chips begint is nog niet duidelijk.

RFID chips worden al erg veel gebruikt in het dagelijks leven, zo worden bijvoorbeeld huisdieren ervan voorzien en ook geld wordt tegenwoordig uitgerust met deze chips. Ook in de telecomindustrie worden de chips al gebruikt, bijvoorbeeld om dozen waarin toestellen verscheept worden te traceren. De Radio Frequency IDentification-chips zijn ontzettend klein en hebben vaak geen stroom nodig, dus ze zijn erg eenvoudig aan te brengen in apparaten. De chips reageren als er een speciale radiofrequentie naar uitgezonden wordt en halen daar energie uit om te antwoorden met hun eigen unieke ID-code. Ze kunnen van enkele meters afstand gelezen worden en zijn dan ook veel bruikbaarder dan de streepjescodes die nu vaak gebruikt worden om producten te identificeren.

RFID chip in hand 

Bron: Symbian Freak

Xiaomi Mi A1 vs Huawei P Smart uitgelicht

Huawei schiet omhoog in Europa, Apple en Samsung incasseren klappen lees verder

Tim Cook iPhone X

Tegenvallende verkopen iPhone X betekenen grote klap voor Samsung lees verder

Apple’s Siri is half zo slim als een zesjarig kind lees verder

Samsung

Wordt dit de killer-functie van de Samsung Galaxy S9? lees verder

iPhone X Face ID

Smartphonefabrikanten zijn haastig bezig met eigen versie Apple’s Face ID lees verder

Samsung Galaxy Note 8 review design

Sorry Apple: we hebben zeer goed nieuws over de Samsung Galaxy Note 9 lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters