Nokia gaat samenwerken met Infineon maar bezuinigt verder op R&D

Nokia heeft samen met Infineon laten weten dat het chips voor 4G gaat afnemen bij Infineon. Nokia wist daarnaast te melden dat het 220 medewerkers gaat ontslaan uit zijn R&D-fabriek in Japan.

Nokia heeft bekendgemaakt dat het met Infineon een pact heeft gesloten voor de levering van nieuwe chips. Volgens Infineon zouden de nieuwe chips teruggevonden kunnen worden in de nieuwe high-end producten van Nokia. De chips moeten voor het LTE-verkeer gaan zorgen in de nieuwe telefoons en zouden begin 2011 in de eerste telefoons te vinden moeten zijn. Dit zou betekenen dat de eerste 4G-telefoons van Nokia over iets meer dan een jaar op de markt te vinden zullen zijn.

Nokia wist ook te melden dat het verder gaat bezuinigen op R&D. Eerder kondigde de producent al een bezuiniging bij R&D aan die al voor 330 medewerkers hun baan kostte. De producent liet nu weten dat er nog eens 220 arbeidsplaatsen in Japan zullen verdwijnen, door natuurlijk verloop. Dit zou inhouden dat contracten van medewerkers niet verlengd worden. De producent meent dat de ontslagen nodig zijn om de R&D binnen het bedrijf weer op koers te krijgen en gezond te houden.

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters