Nokia gaat samenwerken met Intel voor MeeGo

Nokia heeft vandaag tijdens het Mobile World Congress een samenwerking aangekondigd met Intel, die inhoud dat de twee hun op Linux gebaseerde systemen gaan samenbrengen in een nieuw systeem genaamd MeeGo.

Intel en Nokia samen in Maemo

Vandaag is het Mobile World Congress van start gegaan in Barcelona en zoals in onze live-verslagen te lezen is worden er legio nieuwe dingen aangekondigd. Naast nieuwe hardware, wordt er ook op software-gebied heel wat laten zien in Barcelona en één van de belangrijkste dingen hierin is een samenwerking tussen Intel en Nokia. De twee bedrijven, die beiden en op Linux gebaseerd besturingssysteem hebben, zullen hun systemen samen laten gaan in een systeem genaamd MeeGo.

MeeGo wordt een combinatie tussen Maemo en Moblin, en combineert Nokia’s Qt-platform met de stevige infrastructuur van Intel. Het platform zal zo niet alleen gericht zijn op mobiele telefoons, maar wordt ook beschikbaar voor bijvoorbeeld netbooks, tablets en zelfs als kern van TV-systemen. In het tweede kwartaal zouden we de eerste apparaten die op dit systeem werken moeten verwachten.

Behalve de samenwerking met Intel kondigde Nokia ook nog een aantal gebieden aan waar ze op focussen en op zullen blijven focussen, namelijk muziek, locatie, store, messaging en money. Onder locatie valt natuurlijk Ovi Maps dat sinds kort gratis is, met store wordt de Ovi Store bedoeld waarvan Nokia aankondigde dat het aantal klanten elke maand verdubbeld en met muziek doelt het bedrijf vooral op Comes With Music dat sinds deze week in 27 landen beschikbaar is. Over messaging wist Nokia nog te vertellen dat een miljoen mensen elke maand een Ovi Mail-account creëren en van Nokia Money gaan we ongetwijfeld meer merken het komende jaar.

Android O

Deze acht (iOS) features missen we nog op Android lees verder

Google speelt nu ook video’s automatisch af lees verder

Toilet

Je smartphone heeft meer bacteriën dan een toiletbril lees verder

Video OnePlus 5

OnePlus zorgt voor veel commotie met deze reclamevideo lees verder

smartphone vergrendeling opties

Dit is de veiligste manier om je smartphone te vergrendelen lees verder

GLASSX

Deze vloeistof beschermt je smartphone tegen schade lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters