'Nokia gaat Symbian sneller in de steek laten dan eerder aangenomen'

Volgens The Register zal Nokia dit jaar maar één nieuw Symbianmodel introduceren. De fabrikant lijkt hierdoor het platform sneller in de steek te laten dan eerder werd aangenomen.

The Register heeft vernomen dat fabrikant Nokia dit jaar maar een Symbian-smartphone zal gaan verkopen. De fabrikant zal naar verluidt alleen de opvolger van de N8 gaan introduceren. Andere modellen zouden zijn geannuleerd door de fabrikant, aldus de bron. The Register meent dat Nokia Symbian sneller van de hand wil doen en dat het annuleren van modellen het eerste teken hiervoor is.

De kans is groot dat Nokia wel Symbian-smartphones zal blijven ondersteunen met nieuwe updates tot en met 2016. De fabrikant heeft nog twee grote updates klaar staan voor het OS, zo bleek al eerder. Details van de opvolger van de N8, de N8-01, waren al eerder uitgelekt. Het toestel krijgt een touchscreen met een qHD-resolutie en waarschijnlijk een 1GHz-processor.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Hans Z -

    Gezien de veel snellere terugloop van de verkoop van Symbian toestellen een logische actie. In principe zelfs voorspelbaar. Ze kunnen zich inderdaad beter vol op WP7 storten.

  2. Bart -

    Lijkt me een gezonde actie voor Nokia. Als de geruchten kloppen en de Windows Phone 'Tango' update de systeem eisen voor WP naar beneden zal brengen, kan Nokia als nog de huidige 'low end market' bedienen. Het zal hopen geld schelen voor Nokia om niet meer Symbian te hoeven door ontwikkelen. Al dat werk zal dus door MS gedaan worden op het WP platform. Tegelijkertijd zal Nokia zijn resources voor app ontwikkeling kunnen toespitsen op Windows Phone ipv op 2 systemen. Dit lijkt me ook een goede ontwikkeling voor Windows Phone.

headphone jack

Waarom Google headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

OnePlus 3

OnePlus verzamelt teveel privégegevens gebruikers, maar er is goed nieuws lees verder

Google Pixel 2

Waarom het succes van de Pixel 2 slecht zou kunnen zijn voor Google lees verder

Apple opladen

Ikea richt pijlen op Apple met scherpe advertenties lees verder

HTC Google

Surprise: Google staat op het punt grote smartphonefabrikant over te nemen lees verder

Huawei P10 koopwijzer

Huawei heeft Apple ingehaald: op een na grootste smartphonefabrikant ter wereld lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters