Nokia gaat toch verder met touchscreen telefoons

Nokia heeft een licentie genomen op de touch screen-techniek van Immersion. Het leuke aan het ‘VibeTonz tactile feedback system’ is dat het de gebruiker kan laten voelen waar hij mee bezig is.

Na eerdere berichten over Nokia die had besloten om uit de touchscreen markt te stappen, hebben ze nu weer iets nieuws aangekondigd in de zelfde sector. Nokia heeft alsnog besloten om met touchscreen verder te gaan wat een beleidswijziging is van 180 graden! Voor Nokia is het basisprincipe niets nieuws: onder andere de 6708 en 7700 hebben al een touch screen, en prototypes als de Aeon gaan er zelfs heel creatief mee om. De techniek van Immersion voegt echter een nieuwe dimensie toe aan het aanraken: in plaats van afhankelijk te zijn van puur audio-visuele feedback, kan het scherm zichzelf straks ook laten voelen. Door middel van een trillend element achter het lcd kunnen verschillende ‘gevoelens’ opgewekt worden, van een langgerekte diepe gong tot een kort tikje. Samsung heeft de techniek vorig jaar al omarmd en ondere andere toegepast in de SCH-W559.

Hoewel geen van beide bedrijven expliciet verwijst naar de iPhone, is duidelijk dat de aanraak-interface een van de redenen is waarom dit apparaat zo tot de verbeelding spreekt. Apple is bij lange na niet de eerste die deze techniek toepast in een telefoon, maar toch wordt hier en daar verwacht dat het meest gehypte apparaat van het jaar een soort van doorbraak zal betekenen voor toepassingen ervan. Verwacht wordt dat over vijf jaar ongeveer 40% van de telefoons op een of andere manier gebruik zal maken van een touchscreen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
vingerafdrukscanner

Dit wordt de eerste smartphone met vingerafdrukscanner in het scherm lees verder

iPhone 6 toestellen

Zo kun je veilig en snel wachtwoord van je wifi delen in iOS 11 lees verder

iPhone 8 ontwerp

Helaas: nieuwe iPhones worden trager dan de concurrentie lees verder

iPad

Vijf iOS 11 functies die Apple van Android heeft gepakt lees verder

Apple Watch 3

WatchOS 4 onthuld: dit is er nieuw in grote update voor Apple Watch lees verder

Apple

Livestream: zo volg je vanavond live Apple’s WWDC 2017 keynote evenement lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters