'Nokia gaat Windows Phone 7-telefoons maken'

Volgens het Engelse zakenblad Times Online zou Microsoft een grote partner gevonden hebben die Windows Phone-smartphones voor de producent zal gaan produceren. De krant heeft gehoord dat dit Nokia is.

Volgens de Times Online is Microsoft druk bezig om een grote partner in de arm te nemen die voor haar toestellen gaat produceren op basis van het Windows Phone 7 OS. Een Schots bedrijf dat microchips produceert voor smartphones genaamd Wolfson Microelectronics zou een order gekregen hebben van Nokia om chips voor haar smartphones te produceren. Deze chips zouden bedoeld zijn voor telefoons op basis van het Windows Phone OS. De krant houd nog een slag om de arm, maar volgens het bedrijf hebben ze de order van een ‘leidende telefoonfabrikant in de markt’ gekregen die plannen zou hebben om telefoons te maken op het Microsoft OS.

Geruchten gaan al langer dat Nokia telefoons op basis van Windows Phone gaat produceren maar er was tot nog toe geen hard bewijs hiervoor. Nokia en Microsoft werken wel al nauw samen voor Nokia-software op basis van het Symbian OS. De eerste producten hiervan zouden nog dit jaar op de markt moeten gaan komen in de vorm van Office voor Symbian en Silverlight. De twee giganten wisten afgelopen week nog een nieuwe samenwerking aan te kondigen in de vorm van mobiele diensten van Microsoft op Nokia-telefoons.

Microsoft Nokia smartphone 
Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters