'Nokia gaat Windows Phone 7-telefoons maken'

Volgens het Engelse zakenblad Times Online zou Microsoft een grote partner gevonden hebben die Windows Phone-smartphones voor de producent zal gaan produceren. De krant heeft gehoord dat dit Nokia is.

Volgens de Times Online is Microsoft druk bezig om een grote partner in de arm te nemen die voor haar toestellen gaat produceren op basis van het Windows Phone 7 OS. Een Schots bedrijf dat microchips produceert voor smartphones genaamd Wolfson Microelectronics zou een order gekregen hebben van Nokia om chips voor haar smartphones te produceren. Deze chips zouden bedoeld zijn voor telefoons op basis van het Windows Phone OS. De krant houd nog een slag om de arm, maar volgens het bedrijf hebben ze de order van een ‘leidende telefoonfabrikant in de markt’ gekregen die plannen zou hebben om telefoons te maken op het Microsoft OS.

Geruchten gaan al langer dat Nokia telefoons op basis van Windows Phone gaat produceren maar er was tot nog toe geen hard bewijs hiervoor. Nokia en Microsoft werken wel al nauw samen voor Nokia-software op basis van het Symbian OS. De eerste producten hiervan zouden nog dit jaar op de markt moeten gaan komen in de vorm van Office voor Symbian en Silverlight. De twee giganten wisten afgelopen week nog een nieuwe samenwerking aan te kondigen in de vorm van mobiele diensten van Microsoft op Nokia-telefoons.

Microsoft Nokia smartphone 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Hbtt -

  Het gaat zeker niet goed met Nokia. De N900 (die ik ook in bezit heb) zou de vermeende iPhone killer zijn maar dat mocht helaas niet baten.

  Wat ik wel vreemd vind is dat ze grootse plannen hadden met Intel door de OS Maemo (N900) en Moblin (Intel) samen laten smelten tot een ubernieuwe OS… MEEGO …

  Ik vraag me af wat daar dan mee gaat gebeuren. Eerste Nokia toestel die op Meego gaat draaien zou de N9 zijn. Gaat dit nu WM7 worden ?

 2. Samsung-Firmware -

  Ik denk eigenlijk wel dat Nokia het gaat doen…
  Nokia heeft het behoorlijk zwaar.

  En het is ook een harde klap richting Symbian..
  Symbian loopt al jaren achter.
  Doordat Nokia dit doet moet Symbian wel komen…

  Sowieso is Samsung niet heel veel meer bezig met WM.
  Ik verwacht wel dat LG ermee gaat komen.

  Samsung is er al zn beetje klaar mee.
  Microsoft meot natuurlijk wel hun naam hoog houden.
  Als ze Nokia weten te strikken hebben ze een goede vervanger voor Samsung.

  Focus Samsung is Android en Bada
  er komen trowuens nog wel WM smartphones aan door Samsung B7350 bijvoorbeeld nergens wat over tevinden heb wel een plaatje dat Vodafone ermee bezig is.

  Maargoed daar gaat het niet over…
  Ik zeg dat dit alleen maar kan opleveren voor Nokia.
  Zeker in deze tijd waar Samsung en Apple het geheel overnemen zo langzamerhand.

 3. MRAmsterdamNL -

  Als het allemaal doorgaat, betekent dat het einde van Symbian zoals het nu bestaat…

  Dat is niet te verkopen richting de investeringen die zijn gedaan… Slechte zaak als je het mij vraagt dat ze in Windows stappen… Ga dan ook aan de Android en biedt ze tegenstand op hun eigen grond met betere hardware en scherpere prijzen!

  MR

 4. HTC-Freak -

  Mocht Nokia willen ja.. Jammer dat er zo`n mooi besturingsysteem in de plastic rotzooi van nokia word gestopt.. Maar weer beter dan die Ovi shit…:Y:Y:Y

  1. ginz -

   Bedenk wel dat Nokia momenteel niet goed gaat. Ze verliezen veel marktaandeel van Symbian aan Android en Iphone. Met Symbian alleen kunnen ze waarschijnlijk niet (binnen afzienbare tijd) concurreren met Android en iPhone.

   En de CEO staat onder druk. Dus, dan zal hij dingen moeten doen om zijn aandeelhouders weer tevreden te stellen. De (eventuele) keuze van Nokia om toestellen uit te brengen met Windows Phone 7, kan dan een maatregel zijn waardoor de CEO weer vertrouwen hoopt te wekken.

   Het zal mij niets verbazen.

   1. Dominick -

    Als ze al een ander OS gaan ondersteunen, wat mee vreemd lijkt aangezien ze dan Symbian zelf ook als minderwaardig verklaren en nog verder de grond in boren, dan is dat Android denk ik. Daar kunnen ze wel hun eigen smaakje aan geven en daarmee halen ze denk ik veel meer mensen binnen dan met WP7

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Smartphone batterij langer bruikbaar door verlagen processor snelheid

Deze smartphonemakers maken je toestel niet langzamer via updates lees verder

Samsung logo

Zeven dingen die je nog niet wist over Samsung lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters