Nokia gaat zich nog meer toeleggen op touchscreen telefoons

Nokia is van plan om in de toekomst meer de nadruk te gaan leggen op touchscreen telefoons in haar portfolio. Ook wil de producent goedkopere toestellen gaan produceren met een vinger-gevoelig scherm om zo meer marktaandeel te verkrijgen.

Nokia N97

Nokia zou sinds de introductie van de Nokia 5800 XpressMusic de smaak goed te pakken hebben en hierdoor intern besloten hebben om zich meer te gaan toeleggen op touchscreen telefoons. In het bijzonder ziet de producent vooral in goedkope telefoons als de 5800 erg veel potentie en volgens Nokia directeur lli-Pekka Kallasvuo kunnen we in de toekomst meer van zulke toestellen in het assortiment van de Nokia verwachten. Nokia zou zich hiermee het doel hebben gesteld om een grotere markt voor zich te winnen aangezien de verkoopcijfers van de 5800 alle verwachtingen al ruimschoots gehaald hebben en het marktaandeel van Nokia hierdoor weer toegenomen zou zijn.

De producent laat daarnaast ook weten dat het haar oog voor de high-end touchscreen telefoons zoals de N97 niet uit het oog zal gaan verliezen. Zo wil Nokia een telefoon met een capacitive touchscreen gaan introduceren en zit het momenteel ook de mogelijkheid te onderzoeken om multi-touch technologie in haar toestellen te verwerken. De volgende generatie Nokia’s met touchscreen zou nog dit jaar op de markt moeten komen, aldus Kallasvuo.

Bron: Intomobile

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters