Nokia geeft '3DK' vrij voor de Lumia 820

Nokia heeft, als eerste grote telefoonfabrikant, een set bestanden vrijgegeven waarmee je zelf een andere cover voor je telefoon kan maken. Nokia noemt deze bestanden een 3D-printing Development Kit, of kort weg 3DK.

De bestanden zijn vrijgegeven voor de Nokia Lumia 820 en stellen iedere gebruiker in staat om een eigen achterkantje voor de telefoon te printen. Via de website van Nokia kun je een 3D-model downloaden van de batterijklep van de Lumia 820, die je vervolgens zelf naar hartelust kan aanpassen. Via goedkopere 3D-printers voor consumenten, zoals de MakerBot kun je die achterkant vervolgens zelf uitprinten. Ook kun je bij sites als Shapeways de onderdelen laten printen. De standaard, onaangepaste achterkant staat inmiddels online en kost 16 dollar om te printen. De prijs van aangepaste modellen zal ook ongeveer rond dat bedrag liggen.

Nokia vertelt op haar blog dat het in de toekomst veel uitgebreidere aanpassingsmogelijkheden ziet. “In de toekomst zie ik telefoons die veel meer modulair en aanpasbaar zijn,” aldus John Kneeland, de Community en Developer Marketing Manager van Nokia. Ook 3D-printbedrijf Shapeways ziet een toekomst voor zich waarin consumentenproducten veel meer aanpasbaar zijn. Nu moet dat nog met ingewikkelde modelleerprogramma’s. In de toekomst zullen er waarschijnlijk simpele applicaties komen om een product binnen bepaalde grenzen aan te passen en vervolgens te printen, zo voorspelde Shapeways tegenover All About Phones.

Als je zelf aan de slag wilt gaan kun je de bestanden hier, hier en hier bij Nokia downloaden. Ook raadt Nokia bepaalde materialen aan in de 3DK. Maar daar kan van afgeweken worden en zo is ook bijvoorbeeld een zilveren achterkant op je Lumia 820 mogelijk. De eerste Lumia 820’s met custom achterkant zijn inmiddels gespot.

Nokia Lumia 820 3D print achterkant 

Bron: Techcrunch

KEF porsche design

De perfecte design headset? | KEF Porsche Design Space One Wireless review lees verder

WebVR Samsung Gear VR

VR porno op Samsung’s Gear VR kijken: zo werkt het lees verder

smartphone controller

Vijf onmisbare add-ons die je smartphone een boost geven lees verder

Apple AirPods ontploft

Apple onderzoekt ontploffende AirPods 🔥 lees verder

Ringke Fusion

De beste cases en hoesjes voor de Apple iPhone X lees verder

iPhone X selfie camera

‘Opvolger Apple iPhone X gaat Samsung Galaxy Note 8 achterna’ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters