Nokia geeft de eerste update vrij voor de Nokia N900 – Update

Nokia heeft vandaag de eerste firmware-update vrijgegeven voor de Nokia N900. De update draagt rugnummer 1.2009.44-1 en zou aardig wat bugs aangepakt moeten hebben.

Nokia N900 update 1.2009.44-1

Nokia heeft vandaag de eerste update vrijgegeven voor het Maemo 5 OS van de producent. Consumenten met een Nokia N900 kunnen via hun application manager de update uit de lucht vissen en installeren op hun telefoon. De update heeft rugnummer 1.2009.44-1 meegekregen van de producent en wordt nu langzaam maar zeker uitgerold voor alle N900-eigenaars. De update is 18,5 MB groot en vooralsnog is niet helemaal duidelijk wat er precies verbeterd is in deze versie. De OTA-update duurt maximaal vijf minuten en hiervoor hoeft de telefoon niet met de pc verbonden te zijn. De update zorgt er niet voor dat al je gegevens van het toestel verwijderd worden, wel wordt aangeraden om een backup te draaien.

Een Nokia-woordvoerder voor Maemo laat via Twitter weten dat het om een kleine update gaat die dingen alvast voorbereidt voor nieuwe functionaliteit die later toegevoegd zal gaan worden. Een post op Maemo.org lijkt dit te bevestigen en volgens de post zou deze update een voorloper zijn voor een grote service-update voor Maemo 5 en de N900.

Nokia N900 update 1.2009.44-1

 

Nokia N900 update 1.2009.44-1

 

Nokia N900 update 1.2009.44-1

 

Update op 11/01/2009 om 17:20 uur:

Inmiddels is dus duidelijk geworden dat deze update slechts een voorbereiding is op een grote update van Nokia. De huidige update heeft echter wel twee dingen aangepast aan de software. Zo kunnen .deb-files van Debian niet meer geïnstalleerd worden op de N900 en daarnaast is de Application Manager onder handen genomen zoals hieronder op de afbeelding te zien is. De volgende updates zouden volgens verschillende bronnen uitgevoerd zijn in de huidige update:

 • konttori_nokia: kernel contains one fix, which is allowing HAM to trigger ubifs to higher compression level for the SSU update.
 • konttori_nokia: browser contains one fix, which is browser UA string to say that it’s pr1.0.1 device.
 • konttori_nokia: GTK contains one fix, which is dropping the icon cache support.
 • konttori_nokia: application manager contains 37 fixes, mostly related to SSU stability
 • konttori_nokia: And a bit related to the new look of the app grid.

Nokia N900 update 1.2009.44-1

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Leona -

  Ik kan de update niet uitvoeren, ik heb de telefoon gekoppeld aan de computer, een backup gemaakt zoals gevraagd werd en deze op de computer gezet, na deze stap kan ik nog steeds niet updaten.. :X

  iemand enig idee wat ik hier voor zou moeten doen? :S

  Gr. Leona

  1. gwystyl2 -

   Hoezo is het belachelijk? Het is eerder raar dat de update van de N97 nog niet beschikbaar is. Ik vind het niet meer dan logisch dat een update zodra hij uitkomt ook beschikbaar is. Wat heb je er anders aan?

 2. Hans -

  Update gedaan over The Air, verloopt vlekkeloos en zoals het hoort meteen via PC Suite en Over The Air gelijktijdig beschikbaar. Wat een verademing t.o.v. de N97. Apparaat is nog sneller geworden en zichtbare veranderingen tot nu toe: Ovi toegevoegd aan Catalogi en toepassingsbeheer is overzichtelijker gemaakt.

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Emoji apps iPhone

Opmerkelijk: Apple verbiedt opeens gebruik emoji in apps 🔥⚠️ lees verder

Modern Combat 5

De vijf beste iPhone shooters met 3D Touch lees verder

Telegram vs. Whatsapp

Vijf redenen waarom Telegram beter is dan Whatsapp lees verder

11 Telegram features die je nog niet kende lees verder

YouTube Go

Google rolt YouTube Go verder uit: offline video’s kijken lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters