Nokia geeft de N97 opnieuw een firmware-update

Nokia is gisteren begonnen met de uitrol van een nieuwe firmware-update voor zijn vlaggenschip, de N97. De nieuwe firmware is aangekomen bij v12.2.024 en is nog niet beschikbaar in de Benelux.

Nokia N97

Nokia is gisteren begonnen met het uitrollen van een nieuwe en verkleinde firmware-update voor de N97. Het toestel mocht eerder al genieten van twee andere updates maar de update van gisteren zou een kleine zijn met een paar wijzigingen onder de kap. Zo zouden de eerste gebruikers gerapporteerd hebben dat het toestel een stukje sneller is geworden en dat een paar bugs van de e-mailclient verholpen zijn. De nieuwe firmware draagt rugnummer 12.2.024 en is momenteel alleen in het oosten van de wereld te bereiken voor gebruikers met een N97. De update zou vanavond ook in Europa moeten gaan landen en te downloaden zijn. Een officiΓ«le changelog ontbreekt nog op dit moment.

Update 19-08-2009 00:45

Met dank aan het speurwerk van NokiaLover zijn we er inmiddels achter dat versie 12.2.024 niet voor de Benelux beschikbaar zal zijn, maar dat de Benelux versie van de firmware het nummer 12.0.024 heeft en deze versie is in de Benelux al beschikbaar voor download. Hieronder is te zien hoe de versienummers verdeeld zijn.

RM-505 N97 Global Edition = V12.0.024
RM-506 N97 PR China = V12.1.024
RM-507 N97 NAM = V12.2.024

Bron: The Nokia Blog

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Richard -

  Ik krijg elke dag opnieuw de melding of ik de nieuwe firmware wil downloaden en installeren, maar die heb ik nu ondertussen al tig keer gedownload en geinstalleerd, zonder dat ie zich daadwerkelijk update :S
  Ik krijg nog steeds elke keer als ik de telefoon aansluit diezelfde melding, zelfs na opnieuw installeren software.:X
  HELLUP

 2. freeze76 -

  Vandaag naar een Nokia service punt geweest. Ze wisten mij niet te vertellen wanneer de uitrol naar de 2.0 versie is. Ze zeiden wel dat je het beste een firmware update bij een Nokia service punt kunt doen; dit is gratis.

 3. Mark -

  Daan, welke provider heb je? Als ik lees dat kwiebus hem wel kan binnenhalen scheelt dit misschien. Ik heb een T-Mobile kaart en nu is de update in de OTA ook weg. Baal er wel een beetje van want ik wordt op deze manier wel minder Nokia fan.

 4. kwiebus59 -

  Jeeeh,:Ykreeg vanmiddag een smsje en mailtje van Nokia dat ik de nieuwste firmwareupdate, versie 12.0.0.26 kon downloaden. Loopt als een tirelier πŸ™‚

 5. Ians -

  Vreemd ik heb hem gewoon binnengehaald. Ik had de 12.0.024 ook binnengehaald gewoon met de standaart code. En net de 12.0.26.

  Ik vraag me nu alleen wel af wanneer ze nou 2.0 releasen….:Y

 6. daan -

  Ken het probleem Mark, ik heb zelf een UK versie RM-505 en kreeg afgelopen week ook een SMS dat er nieuwe software beschikbaar zou zijn.

  Ook via Toepassingen, SW-update krijg ik de melding dat er software beschikbaar is.
  Als ik deze dan wil gaan updaten krijg ik de melding "geen updates beschikbaar".

  Heel jammer want ik wacht nu echt al heeeeel lang op een stabiele N97!!!

 7. Mark -

  Ik kreeg vandaag een sms van een softwareupdate naar 12.0.026, echter kan ik hem via OTA of mijn PC niet updaten. vaag me af of meer mensen dit hebben. RM-505

 8. kwiebus59 -

  Ik heb een:
  0587246: N97 Netherlands (NL) CV W, met v11 er op.
  Hij geeft nog steeds helaas aan dat er geen update naar een volgende versie beschikbaar is.:S Ik denk dat we moeten wachten op de grote update van oktober.:Y

 9. mike8431 -

  ik heb versie 11.0.021 er op staan(door mijn toestel code software matig te veranderen)
  maar als ik naar versie 12 wil gaan.
  download ik eerst de software updater (laatste versie via nokia site v1.6.13np)
  en elke keer als ik het programma start komt er een melding "configuration error" klik for more help.
  en wat ik ook probeer ik kan klikken of helemaal opnieuw installeren de foutmelding blijft omhoog komen.
  ook heb ik al van alles gegoogled maar geen succes.:S

  iemand anders die mij kan helpen

 10. Bullish -

  Google maps val t bij mij na een paar seconden ok uit, geheugen van de telefoon heeft nog slechts 1600kb vrij maar zie geen bestanden die groot genoeg zijn. daarnaast heb ik de productcode aangepast maar hij wil niet updaten naar 26. Komt dat doordat ik een aangepaste versie heb 12.0.024.C01.01? weet iemand hoe je dat oplost?

 11. niels -

  ik heb net versie 12.0.026 op mijn n97 gezet en ik had er de versie 10.0.012 op staan. Ben toch zeer benieuwd of er iemand is die mij kan vertellen wat de verschillen tussen de versie's zijn. De blokkeer toets aan de zijkant werkt wel nu in 1 keer! Erg prettig!
  Groet Niels

 12. Martin -

  Nu een paar uur later toch een zeer irritant probleem gevonden sinds de laatste update, namelijk mijn navigatie werkt niet meer…..

  Wanneer ik nokia of google maps wil openen dan opent hij de toepassing wel, maar na een paar sec. sluit hij de toepassing weer af zonder een (fout)melding.

  Herkent iemand dit probleem? Of weet iemand hiervoor een oplossing?

 13. Martin -

  Beste mensen,

  Het is mij eindelijk gelukt om versie 12 te krijgen. Ik heb eerst een back up gemaakt van de gegevens op de telefoon en toen naar de nokia service point gefietst. Hier was het binnen een kwartiertje gebeurt, en zoals ik vermoedde stond de telefoon terug naar zijn fabrieksinstellingen.

  Back up terug gezet zonder problemen en heb verder nog geen bugs of andere ongemakken gevonden. Bij open schuiven gaan de lichtjes aan, de toetsen kloppen bij de letters op het scherm enz.

  Alleen wel iets opmerkelijks, in het artikel hierboven staat versie: v12.2.024. Het leuke meisje van de nokia service point zei dat hun de laatste updates hebben en die erop zetten. Dit zie ik als ik *#0000# intoets:

  Softwareversie: V12.0.26
  Datum softwareversie: 31-08-2009
  Aangepaste versie: 12.0.026.C01.01
  Datum aangepaste versie: 31-08-2009

  (update heb ik vandaag gehaald).

  Tijdens het schrijven van dit bericht loop ik tegen 2 problemen aan:
  – PC suite: De ondersteuning voor PC suite op uw telefoon moet worden bijgewerkt voor ondersteuning van nieuwe functies. (had ik bij de oude versie niet)
  – Geheugen: Aan het einde van het terug zetten van de back up krijg ik de melding dat mijn telefoon te weinig geheugen heeft om alles terug te zetten…..

 14. Martin -

  @danny: Het lijkt heel erg op het zeer bekende windows xp toetsenbord instellingen probleem. Bij windows XP is dat op te lossen door ctrl + alt tegelijkertijd in te toetsen. Probeer dat ook is met je telefoon. Misschien is zoiets wel te veranderen na de update namelijk.

  Vreemd trouwens dat je het alleen bij hun kan updaten en dat hun met een smoes komen als de file is te groot etc. want bij ieder ander provider is het wel mogelijk om zelf te updaten, waarom zit anders nokia software updater erbij?

  @

 15. danny -

  ben gister naar vodafone geweest en die zeggen dat je alleen kan updaten bij hun omdat de file heel groot is tevens moet je ook eerst een back up maken van je phone want alles gaat eraf maar nu heb ik een ander probleem na die update mijn toetsenbord is door de war als ik de z indruk krijg ik een w en als ik de w indruk een z
  een paar voorbeeldjes a is q, q is a, m is . en . is m dan als je het blauwe pijltje indrukt dietters zijn helemaal door de war =is+, +is-, -is e,met een tekentje erboven

  heel erg lijp en iritant die gast van vodafone had ook geen bruikbare ideeen om het op te lossen allen de taal instellingen veranderen maar dat had ook geen nut heeft hier imand mischien een idee

 16. Martin -

  Dus als ik het verhaal van danny en wouter lees kan ik eruit opmaken dat het probleem vodafone is? Is iemand met een vodafone n97 die wel kan updaten?

 17. danny -

  kan de meine ook nog niet updaten (rm505) zit nu nog op v11 maar op de telefoon zelf geen update en op de computer ook niet heb en unbranded phone met vodafone abo

 18. Wouter -

  Heb hetzelfde probleem als Martin. Zit nog steeds met versie 10.0.012, en loop tegen bugs aan waarvan ik overal al mag lezen dat ze verholpen zijn, maar zelf heb ik om wat voor reden dan ook nog geen toegang tot een update. Ontzettend irritant. Heb overigens m'n telefoon via Vodafone. Iemand een oplossing????

 19. Martin -

  Nou wees blij dat jullie allemaal versie 11 hebben. Ik heb nog versie 10.0.012 en bij nokia software updater geeft hij aan dat er geen nieuwe updates beschikbaar zijn.

  Ik heb verder ook geen last van ongemakken, behalve dat de navigatie iets achter loopt. (ga rechts af terwijl ik de kruising al voorbij ben). Iemand een tip hoe ik het kan updaten?

 20. Oldman -

  Sommige updates gaan alleen maar via de PC en niet via FOTA. Heeft te maken met bestandsgrootte. Ik heb ergens gelezen dat deze v12 ongeveer 146mb groot is…

  Dus wellicht even via PC proberen? πŸ˜‰

  Succes!

 21. Toeskee -

  Ik kan mijn phone niet updaten naar deze nieuwe versie. Hij geeft bij mij nog steeds 11.0.0.21 aan als laatste versie en hij zegt dat er geen updates beschikbaar zijn πŸ™

 22. NokiaLover -

  Vergeet mijn eerste bericht….
  Gelukkig ben ik geen onderzoeker voor mijn werk! :Y

  RM-505 N97 Global Edition = V12.0.024
  RM-506 N97 PR China = V12.1.024
  RM-507 N97 NAM = V12.2.024

  1. Dominick -

   Bedankt voor de heads up! Hadden wij ook even over het hoofd gezien :X

   Warom geven ze die dingen dan ook niet gewoon dezelfde versie nummers :S

 23. NokiaLover -

  Warempel, nu je het zegt… πŸ™

  Maar wat is het verschil tussen V12.0.024 & V12.2.024 :S

  Maar blijkbaar heeft Nokia in V12.0.024 een paar grove fouten laten liggen want 1 dag na het uitbrengen van V12.0.024 is V12.2.024 uitgekomen.
  Dat is mijn conclusie na wat gegoogle.

 24. Centrino -

  Mijn N97 NL black gisteren ook al kunnen updaten, hij is nu wat sneller en bij ongeveer 10 programma's die op de achtergrond draaien heeft hij 10 tot 15RAM meer vrij.

  1. Dominick -

   De firmware in de foto is niet versie 12.2.024, maar versie 12.0.024. Dat is ook waarschijnlijk de reden waarom Demis niet kan updaten πŸ˜‰

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Emoji apps iPhone

Opmerkelijk: Apple verbiedt opeens gebruik emoji in apps πŸ”₯⚠️ lees verder

Modern Combat 5

De vijf beste iPhone shooters met 3D Touch lees verder

Telegram vs. Whatsapp

Vijf redenen waarom Telegram beter is dan Whatsapp lees verder

11 Telegram features die je nog niet kende lees verder

YouTube Go

Google rolt YouTube Go verder uit: offline video’s kijken lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters