Nokia geeft kijkje in fabricageproces N97

Nokia probeert de hype om de N97 zo groot mogelijk te houden en om deze te versterken heeft het bedrijf onlangs een filmpje gemaakt over het productieproces van de Nokia N97. Leuk, want we krijgen niet vaak een kijkje in een telefoonfabriek.

Nokia N97 voorkant open AAP

Nokia lanceert binnenkort zijn nieuwe vlaggenschip, de Nokia N97 en probeert de hype om dit toestel duidelijk zo groot mogelijk te houden. Dit bleek eerder al uit de groots opgezette Search For N-actie, waaraan ook All About Phones deelnam. Nu heeft Nokia wat nieuws bedacht om aan de gigantische verkoopverwachtingen te kunnen voldoen. Nokia heeft een filmpje gemaakt in de fabriek en het distributiecentrum, waar je een deel van de productie van de N97 kunt zien. Erg leuk voor ons, want de laatste keer dat we een filmpje uit een telefoonfabriek zagen was met de Sony Ericsson P990 en sindsdien is er al het een en ander veranderd.

In het filmpje, dat je hieronder kunt vinden, kun je onder andere zien hoe het toetsenbord op de N97 geplakt wordt. Daarnaast volg je in het filmpje een doos van het toestel, vanaf het moment dat hij ingepakt wordt tot het moment dat hij op grote pallets klaar wordt gezet in het distributiecentrum van Nokia. Kortom, het filmpje is een must voor iedereen die een beetje in telefoons geïnteresseerd is.

Bron: Mobile Review

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Twanniej -

  Nokia mag de prijs wel denderent verlagen.
  iphone 3gs 32gb is maar 299dollar net of dat qwerty toetsenbord en die 5mp het verschil van 400 euro in prijs waard zijn.
  ben al heel lang trouw aan nokia omdat het gewoon fijne mobieltjes zijn, maar zoals het er nu bij staat word het toch echt een iphone 32GB 3GS voor 299dollar uit amerika over laten vliegen.

  1. Dominick -

   Waar kom jij aan die 299 dollar? Voor zover ik weet is dat met een abonnement en is de iPhone omgerekend duurder dan de N97

 2. Jepperdepep -

  Nokia doet echt alles om dit toestel goed telaten lopen.
  Is dit Nokia's enige kans om nog boven Samsung te blijven ofzo.

  Pff ze beginnen beetje op apple te lijken.
  Altijd in het niuews willen staan 🙁

  1. Alex de Widt -

   Gezien de relatief korte levensduur van telefoons blijft de gemiddelde telefoon circa 2 jaar in productie. Het aanleggen van een geautomatiseerde lijn kost enkele miljoenen die zeer lastig zijn in een zeer kort tijdsbestek terug te verdienen.

   Een groot deel zal automatisch gaan (zoals maken van printplaten, behuizingen etc), maar het assembleren is een zeer lastig te automatiseren taak en neemt hoge kosten mee. Ook is een geautomatiseerde assemblage lijn niet zomaar voor meerdere toestellen te gebruiken. Vaak heb je voor ieder product weer nieuwe mallen nodig en ook weer andere assemblage volgorde en technieken.

   Om deze reden zal het waarschijnlijk nog erg veel handwerk zijn.

Microsoft kondigt nieuwe Nokia-telefoon aan lees verder

De toekomst van Virtual Reality – ADV lees verder

Ringing Bell Freedom 251

Freedom 251 in India te verkrijgen voor 3,58 euro lees verder

Microsoft lanceert Nokia 230 featurephone lees verder

Samsung kondigt nieuwe Galaxy Folder klaptelefoon aan lees verder

Ontwerpers zoeken geld voor ontwikkeling creditcardachtige telefoon lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters