Nokia geeft ontwikkelaars gratis E7-00 en Windows Phone 7-smartphone

Nokia heeft in een e-mail die verstuurd is naar ontwikkelaars laten weten dat ze een gratis E7-00 kunnen verwachten om hun activiteiten beter te ondersteunen. Ook kunnen de ontwikkelaars een Windows Phone 7-smartphone tegemoet zien in de toekomst om zo applicaties voor het OS te kunnen bouwen.

Nokia heeft via een e-mail laten weten dat ontwikkelaars niets te vrezen hebben van de nieuwe ontwikkelingen binnen de producent. Sinds de bekendmaking van de overstap naar Windows Phone 7 zijn Symbian developers en MeeGo developers onzeker over de toekomost van beide platformen. MeeGo zal namelijk gereduceerd worden tot een test-project van Nokia, terwijl Symbian de komende jaren rustig maar zeker afgebouwd zal gaan worden ten gunsten van Windows Phone 7.

Nokia heeft nu in een e-mail laten weten dat het zowel Symbian als Windows Phone 7 volledig zal blijven ondersteunen en wil ontwikkelaars dan ook een hart onder de riem steken met een gratis toestel. Ontwikkelaars die zich middels Nokia Launchpad hebben opgegeven kunnen binnenkort een gratis E7-00 op de deurmat verwachten zodat ze hardware hebben om hun applicaties voor Symbian^3 te testen. Ook de eerste Windows Phone 7-smartphone van Nokia zal gratis richting gevalideerde ontwikkelaars gaan zodra het toestel op de markt komt.

Nokia wil haar eigen Ovi Store ook naar Windows Phone 7 gaan brengen en wil met deze stap ontwikkelaars voor het OS charmeren. Nokia hoopt dat het eind dit jaar de eerste Windows Phone 7-smartphone op de markt kan gaan brengen, ook al kan de producent dat nog niet garanderen.

Nokia Windows Phone 7

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
iPhone X

Waarom het succes van de iPhone X Google miljarden gaat kosten lees verder

Oppo, dochterbedrijf van BBK

BBK is de op twee na grootste smartphonemaker ter wereld. Precies…wie? lees verder

headphone jack

Waarom Google de headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

OnePlus 3

OnePlus verzamelt teveel privégegevens gebruikers, maar er is goed nieuws lees verder

Google Pixel 2

Waarom het succes van de Pixel 2 slecht zou kunnen zijn voor Google lees verder

Apple opladen

Ikea richt pijlen op Apple met scherpe advertenties lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters