Nokia geeft preview nieuwe Symbian-interface

Nokia heeft tijdens Capital Market Day dit jaar heel wat over de toekomst losgelaten. Een van de belangrijkste dingen die de deelnemers aan deze dag te zien kregen is de nieuwe interface van Nokia’s Symbian-platform.

Nokia new symbian UI

Onlangs vond Nokia’s Capital Market Day plaats, waar het bedrijf het een en ander losliet over de toekomst van vooral zijn software. Het interessantste dat hierbij naar voren kwam was de nieuwe UI van Symbian, die in Symbian^3 ergens in 2010 op de markt moet komen. De kritiek op Symbian van de afgelopen tijd is goed opgepakt, maar volgens Nokia is niet het platform verouderd, maar de interface. Aan dat laatste wordt dan ook hard gewerkt en na Symbian^3 waarvan hier wat screenshots te zien zijn, zal Nokia de interface in Symbian^4 zelfs helemaal opnieuw opbouwen.

Een van de dingen die in de interface van Symbian^3 terug zullen komen, is multitouch-ondersteuning, iets wat inmiddels in Android al standaard te vinden is en waar ook de eerste Windows Phones al mee uitgerust zijn. Het nieuwe standby-scherm is erg strak en heeft wel wat weg van de versie die we in Maemo gezien hebben. De interface in zijn geheel moet ook een stuk strakker worden en het aantal handelingen dat voor veel dingen nodig is zal drastisch gereduceerd worden. Zo kost het geen acht stappen meer om je favoriete muziek te bereiken, maar hoef je slechts twee handelingen uit te voeren. Naast de screenshots hieronder, is er ook een filmpje beschikbaar op Engadget. Nokia heeft ook een PDF (55MB) vrijgegeven met meer informatie over de plannen voor 2010.

Nokia new symbian UI

 

Nokia new symbian UI

 

Nokia new symbian UI

 

Nokia new symbian UI

 

Nokia new symbian UI

 

Bron: Engadget

Google Arts and culture selfie

Google vertelt je op welk schilderij je lijkt: hangt jouw selfie in het Rijksmuseum? lees verder

PUBG

Blijf als laatste overeind in PUBG Mobile met deze vijf tips lees verder

Huawei P20 Pro notch

Zo kom je van de notch af op je Android toestel lees verder

Playerunknown’s BattleGrounds, ook wel bekend als PUBG iOS Android Nederland

Zo installeer je gratis Playerunknown’s BattleGrounds in Nederland op je smartphone lees verder

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Emoji apps iPhone

Opmerkelijk: Apple verbiedt opeens gebruik emoji in apps 🔥⚠️ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters