Nokia geeft preview nieuwe Symbian-interface

Nokia heeft tijdens Capital Market Day dit jaar heel wat over de toekomst losgelaten. Een van de belangrijkste dingen die de deelnemers aan deze dag te zien kregen is de nieuwe interface van Nokia’s Symbian-platform.

Nokia new symbian UI

Onlangs vond Nokia’s Capital Market Day plaats, waar het bedrijf het een en ander losliet over de toekomst van vooral zijn software. Het interessantste dat hierbij naar voren kwam was de nieuwe UI van Symbian, die in Symbian^3 ergens in 2010 op de markt moet komen. De kritiek op Symbian van de afgelopen tijd is goed opgepakt, maar volgens Nokia is niet het platform verouderd, maar de interface. Aan dat laatste wordt dan ook hard gewerkt en na Symbian^3 waarvan hier wat screenshots te zien zijn, zal Nokia de interface in Symbian^4 zelfs helemaal opnieuw opbouwen.

Een van de dingen die in de interface van Symbian^3 terug zullen komen, is multitouch-ondersteuning, iets wat inmiddels in Android al standaard te vinden is en waar ook de eerste Windows Phones al mee uitgerust zijn. Het nieuwe standby-scherm is erg strak en heeft wel wat weg van de versie die we in Maemo gezien hebben. De interface in zijn geheel moet ook een stuk strakker worden en het aantal handelingen dat voor veel dingen nodig is zal drastisch gereduceerd worden. Zo kost het geen acht stappen meer om je favoriete muziek te bereiken, maar hoef je slechts twee handelingen uit te voeren. Naast de screenshots hieronder, is er ook een filmpje beschikbaar op Engadget. Nokia heeft ook een PDF (55MB) vrijgegeven met meer informatie over de plannen voor 2010.

Nokia new symbian UI

 

Nokia new symbian UI

 

Nokia new symbian UI

 

Nokia new symbian UI

 

Nokia new symbian UI

 

Bron: Engadget

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. yeali -

    Iemand die me kan vertellen of dit ook op oudere toestellen met symbian gedraait kan worden? Bij windows en Android kan dit wel maar hoe het met symbian zin.. 🙂

    1. Dominick -

      weet ik eigenlijk ook niet. Ik verwacht het niet. Heb ook nog nooit een Symbian S60 fp1 toestel naar fp2 geupgrade gezien. Maar dat kan ook komen omdat ik niet echt in het Symbian wereldje zit.

Altijd op de hoogte: YouTube voegt sectie breaking news toe lees verder

Whatsapp desktop

WhatsApp Status updates ook naar de desktop lees verder

Mewtwo in Pokémon Go

Mewtwo straks als ‘exclusieve’ legendary in Pokémon Go lees verder

meme

Memeois app verzamelt de leukste memes voor je lees verder

Wkaeout

Wakeout motiveert je elke ochtend voor een workout in bed lees verder

Google Maps klaar voor Android O

Update maakt Google Maps klaar voor Android O lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters