Nokia geeft toe dat het met Windows Phone 7 een groot risico neemt

Nokia heeft toegegeven dat het een reusachtig risico neemt door te gaan samenwerken met Microsoft. Windows Phone 7 is een weinig concurrerend platform, zo meldt de Finse telecomreus.

Nokia Stephen Elop

Nokia meldt in een geschrift aan de US Securities and Exchange and Commission (SEC) dat “Het Windows Phone 7 platform een hele recente, grotendeels onbewezen toevoeging aan de markt is, alleen gefocused op high-end smartphones met momenteel weinig aanhang en consumentenbewustzijn vergeleken met de platformen van Android en Apple.”

“Onze overgang naar het Windows Phone platform kan te lang duren om effectief te concurreren in de smartphonemarkt, gezien de voortdurende ontwikkelingen op de concurrerende platforms.” Nokia meldde ook dat het partnerschap het merk Nokia zou kunnen doen afbrokkelen in bepaalde markten. Zo is Nokia bijzonder sterk in China, en een toevoeging van Microsoft op die markt zou Nokia’s marktaandeel kunnen doen afbrokkelen.

In plaats van de gebruikelijke PR-praatjes over Symbian en Meego die nog altijd belangrijk zouden zijn voor de toekomst van Nokia, meldt Nokia eerlijk aan de SEC dat de buitenwereld hier heel anders tegenaan kijkt. “Onze klanten, zowel telco’s als consumenten, zullen onze Symbian-smartphones niet langer als een aantrekkelijke investering zien gedurende de transitieperiode naar Windows Phone.”

“Dit kan resulteren in een verlies aan marktaandeel, dat substantieel kan zijn, gedurende de transitieperiode en welk marktaandeel we mogelijk niet kunnen terugwinnen als hoeveelheden van Nokia Windows Phone-smartphones commercieel beschikbaar komen.”

Bron: The Inquirer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Samsung-Rules -

  Of microsoft koopt de boel op..? Ben een wp7 fan.. maar Nokia had alleen maar moeten zeggen dat ze naast symbian ook WP7 toestellen gaan leveren.. en nog niets moeten zeggen dat ze symbian en Meamo en Meego willen laten weg vloeien.. dit heeft het aandeel doen kelderen.. Ben ook zeer benieuwd hoe het gaat lopen..
  Heb dagelijks met nokia te maken, en ze zijn op de kleintjes aan het letten en de regeltjes aan het aantrekken..:( Ze hadden beter kunnen zeggen dat ze Ovi gingen beeindigen.. haha

  1. bartvuijk -

   Al ver voor de aankondiging van Microsoft en Nokia werd door buitenstaanders geanalyseerd dat Nokia met Android te weinig onderscheidend zou zijn op de telefoonmarkt. Vandaar de keuze voor Windows Phone 7. Probleem lijkt nu, dat dit besturingssysteem vooralsnog alleen geschikt is voor high-end smartphones, en niet voor de low-budgettoestellen waar Nokia met Symbian een positie te verliezen heeft. Dus ik ben het met je eens, ze hadden beter kunnen aankondigen met Symbian door te gaan voor de onderkant van de markt en alleen de MeeGo plannen laten varen in ruil voor Windows Phone 7.

   Just my two cents 😉

 2. willem -

  hier zit een addertje onder het gras!!!!!
  let op binnenkort komen ze met een nieuwe aankondeging
  zodat ze alsnog telefoons gaan maken met android en windows phone 7
  zaken zijn zaken tenslotte…..

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Emoji apps iPhone

Opmerkelijk: Apple verbiedt opeens gebruik emoji in apps 🔥⚠️ lees verder

Modern Combat 5

De vijf beste iPhone shooters met 3D Touch lees verder

Telegram vs. Whatsapp

Vijf redenen waarom Telegram beter is dan Whatsapp lees verder

11 Telegram features die je nog niet kende lees verder

YouTube Go

Google rolt YouTube Go verder uit: offline video’s kijken lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters