Nokia geeft toe dat het met Windows Phone 7 een groot risico neemt

Nokia heeft toegegeven dat het een reusachtig risico neemt door te gaan samenwerken met Microsoft. Windows Phone 7 is een weinig concurrerend platform, zo meldt de Finse telecomreus.

Nokia Stephen Elop

Nokia meldt in een geschrift aan de US Securities and Exchange and Commission (SEC) dat “Het Windows Phone 7 platform een hele recente, grotendeels onbewezen toevoeging aan de markt is, alleen gefocused op high-end smartphones met momenteel weinig aanhang en consumentenbewustzijn vergeleken met de platformen van Android en Apple.”

“Onze overgang naar het Windows Phone platform kan te lang duren om effectief te concurreren in de smartphonemarkt, gezien de voortdurende ontwikkelingen op de concurrerende platforms.” Nokia meldde ook dat het partnerschap het merk Nokia zou kunnen doen afbrokkelen in bepaalde markten. Zo is Nokia bijzonder sterk in China, en een toevoeging van Microsoft op die markt zou Nokia’s marktaandeel kunnen doen afbrokkelen.

In plaats van de gebruikelijke PR-praatjes over Symbian en Meego die nog altijd belangrijk zouden zijn voor de toekomst van Nokia, meldt Nokia eerlijk aan de SEC dat de buitenwereld hier heel anders tegenaan kijkt. “Onze klanten, zowel telco’s als consumenten, zullen onze Symbian-smartphones niet langer als een aantrekkelijke investering zien gedurende de transitieperiode naar Windows Phone.”

“Dit kan resulteren in een verlies aan marktaandeel, dat substantieel kan zijn, gedurende de transitieperiode en welk marktaandeel we mogelijk niet kunnen terugwinnen als hoeveelheden van Nokia Windows Phone-smartphones commercieel beschikbaar komen.”

Bron: The Inquirer

Google Arts and culture selfie

Google vertelt je op welk schilderij je lijkt: hangt jouw selfie in het Rijksmuseum? lees verder

PUBG

Blijf als laatste overeind in PUBG Mobile met deze vijf tips lees verder

Huawei P20 Pro notch

Zo kom je van de notch af op je Android toestel lees verder

Playerunknown’s BattleGrounds, ook wel bekend als PUBG iOS Android Nederland

Zo installeer je gratis Playerunknown’s BattleGrounds in Nederland op je smartphone lees verder

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Emoji apps iPhone

Opmerkelijk: Apple verbiedt opeens gebruik emoji in apps 🔥⚠️ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters