Nokia geeft winstwaarschuwing af en verwacht lastig 2009

Afgelopen vrijdag heeft Nokia een winstwaarschuwing afgegeven voor het vierde kwartaal van dit jaar. Alsof dat alleen nog niet erg genoeg is, sprak Nokia ook nog pessimistische verwachtingen voor volgend jaar uit.

Nokia verwacht, net als vele andere merken, een tegenvallende winst in 2009. Mede door de wereldwijde economische crisis, zouden consumenten namelijk minder aan telefoons uitgeven dit kwartaal. Hoewel het merk een winstwaarschuwing heeft afgegeven, verwacht Nokia toch nog 330 miljoen telefoons te verkopen dit kwartaal. Dit is 20 miljoen meer dan het aantal telefoons dat het merk in het afgelopen kwartaal heeft verkocht, op het eerste gezicht niets om je zorgen over te maken dus. Wat het echte probleem zou zijn, is dat de gemiddelde verkoopprijs omlaag zal gaan. De officiële cijfers van zowel dit kwartaal als heel 2008 zullen in januari 2009 bekend gemaakt worden.

Naast een verminderde winst in het laatste kwartaal van dit jaar, verwacht Nokia ook dat het ze in 2009 minder voor de wind zal gaan. Het bedrijf plant zelfs al enkele bezuinigingsmaatregelen voor volgend jaar. Ondanks het feit dat het in 2009 slechter zal gaan dan dit jaar, is de CEO van het bedrijf, Olli-Pekka Kallasvuo, toch niet heel somber over de nabije toekomst van Nokia. De man zei namelijk: “Door onze voorsprong op verschillende terreinen zoals techniek en het marktaandeel kunnen we ons van de concurrentie onderscheiden in een lastig jaar.”

nokia-logo 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
iPhone X

Waarom het succes van de iPhone X Google miljarden gaat kosten lees verder

Oppo, dochterbedrijf van BBK

BBK is de op twee na grootste smartphonemaker ter wereld. Precies…wie? lees verder

headphone jack

Waarom Google de headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

OnePlus 3

OnePlus verzamelt teveel privégegevens gebruikers, maar er is goed nieuws lees verder

Google Pixel 2

Waarom het succes van de Pixel 2 slecht zou kunnen zijn voor Google lees verder

Apple opladen

Ikea richt pijlen op Apple met scherpe advertenties lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters