Nokia geeft winstwaarschuwing af en verwacht lastig 2009

Afgelopen vrijdag heeft Nokia een winstwaarschuwing afgegeven voor het vierde kwartaal van dit jaar. Alsof dat alleen nog niet erg genoeg is, sprak Nokia ook nog pessimistische verwachtingen voor volgend jaar uit.

Nokia verwacht, net als vele andere merken, een tegenvallende winst in 2009. Mede door de wereldwijde economische crisis, zouden consumenten namelijk minder aan telefoons uitgeven dit kwartaal. Hoewel het merk een winstwaarschuwing heeft afgegeven, verwacht Nokia toch nog 330 miljoen telefoons te verkopen dit kwartaal. Dit is 20 miljoen meer dan het aantal telefoons dat het merk in het afgelopen kwartaal heeft verkocht, op het eerste gezicht niets om je zorgen over te maken dus. Wat het echte probleem zou zijn, is dat de gemiddelde verkoopprijs omlaag zal gaan. De officiële cijfers van zowel dit kwartaal als heel 2008 zullen in januari 2009 bekend gemaakt worden.

Naast een verminderde winst in het laatste kwartaal van dit jaar, verwacht Nokia ook dat het ze in 2009 minder voor de wind zal gaan. Het bedrijf plant zelfs al enkele bezuinigingsmaatregelen voor volgend jaar. Ondanks het feit dat het in 2009 slechter zal gaan dan dit jaar, is de CEO van het bedrijf, Olli-Pekka Kallasvuo, toch niet heel somber over de nabije toekomst van Nokia. De man zei namelijk: “Door onze voorsprong op verschillende terreinen zoals techniek en het marktaandeel kunnen we ons van de concurrentie onderscheiden in een lastig jaar.”

nokia-logo 
Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters