Nokia gooit de 6301 in de ring

Nokia heeft vandaag de 6301 geintroduceerd met Wifi en UMA. Hiermee wordt de 6300 serie uigebreid met een nieuw broertje dat thuis op de modem kan worden aangesloten.

De 6301 heeft als meerwaarde dat hij WiFi aan boord heeft en ook geschikt is voor de zogenaamde UMA diensten waarmee je naadloos kunt blijven bellen terwijl je switched van WLAN naar GSM of andersom.De overige specs van het toestel zijn ongewijzigd ten opzichte van zijn voorganger die inmiddels al ruim een half jaar, en in sommige andere landen nog enkele maanden langer, te koop is.

UMA, een standaard van 3GPP, maakt de integratie van vast en mobiel mogelijk. Het komt er concreet op neer dat je thuis extra voordelig met je mobiele telefoon kunt bellen via het WiFi-netwerk. Als je een mobiel gesprek voert kan dit naadloos worden overgedragen naar het WiFi-netwerk als je de woning betreedt, of andersom als je het huis uitloopt en daarmee buiten bereik van het WiFi-netwerk komt. Orange is in Nederland momenteel de enigste aanbieder die van UMA gebruik maakt, bij de dienst genaamd Unique.

nok6301 

Microsoft kondigt nieuwe Nokia-telefoon aan lees verder

De toekomst van Virtual Reality – ADV lees verder

Ringing Bell Freedom 251

Freedom 251 in India te verkrijgen voor 3,58 euro lees verder

Microsoft lanceert Nokia 230 featurephone lees verder

Samsung kondigt nieuwe Galaxy Folder klaptelefoon aan lees verder

Ontwerpers zoeken geld voor ontwikkeling creditcardachtige telefoon lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters