Nokia gooit fabrieken dicht en ontslaat 3500 man

Nokia heeft een nieuwe reorganisatie bekendgemaakt. De fabrikant zal in totaal 3500 man de laan uit gaan sturen en een fabriek in Roemenië verhuizen naar Azië.

De plannen van Nokia werden door CEO Stephen Elop toegelicht als pijnlijk maar noodzakelijk. Volgens de CEO moet Nokia zijn productie beter gaan stroomlijnen. Om die reden wordt een Roemeense fabriek verhuisd richting Azië. Die fabriek produceert low-end smartphones en de grootste afzet hiervan is in Azië. Nokia wil dichter bij het vuur zitten bij zijn doelgroep en toeleveranciers en heeft daarom besloten de fabriek te verhuizen.

De fabrikant is ook van plan om zijn fabrieken in Finland, Hongarije en Mexico opnieuw te gaan evalueren. Een beslissing over deze fabrieken zal begin volgend jaar genomen worden, aldus de producent. Nokia stuurde begin dit jaar al 6800 man de laan uit. Met deze ontslagen erbij komt het totaalaantal al boven de 10.000 uit. De fabrikant is druk bezig om zijn operatie te stroomlijnen onder het bewind van de nieuwe CEO.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. smoking -

  hier weer een toekomst voorspeller. mensen denken echt te weten wat er gebeurd. ben onder de indruk knap zeg.:X

  hoe kan je dat weten man ik ken genoeg andriod fans apple fans dus ken je nooit voorspellen 🙁

 2. Nickykolkie -

  En wat hij beweert is zo ver ik weet wel goed. Want ik ben wel van plan om van android naar winows phone te gaan en veel mensen in mijn omgeving vinden het ook vet en zouden hun android toestel wel willen omruilen voor een WP telefoon. Want het werkt gewoon je hebt geen high end telefoon nodig om WP geweldig te laten lopen wat betekend dat de toestellen een stuk goedkoper zullen zijn.En dat jij WP 7 geen zak aan vind geld niet voor iedereen.;)Maar ik hou ook nog steeds van Android 🙂

 3. smoking -

  dus jij beweer dat mensen windows phone 7 gaan nemen.

  en van google afstappen hahahaha.

  google is een open voor iedereen. ik wil niet zeggen dat ik andriod fan boy bent. ze doen het gewoon goed punt. ik heb er 1 in me handen gehad windows phone 7
  ik vindt er geen zak aan. als andriod over zal zijn ga ik niet vanuit dan neem ik apple ondanks dat ze vies speletje spelen. en gesloten zijn die microsoft die moet een keer een flinke deuk oplopen. zal goed voor ze zijn.:Y

  1. sam-rules -

   We weten nu wel hoe je over MS denkt!! Laatst heb je het over goede support bij een OS… nou die levert MS prima op zijn OSèn. Voor 199 eurie heb je een volledige versie van windows 7 met volledige product ondersteuning van MS.. En wat is nu 199€ als je een pc van een 7 a 800 eurie bouwt. Zelfs bij een OEM versie zijn ze nog ineens te beroerd om je te woord te staan als je ze beld. Als jij slechte ervaringen met MS hebt.. wat ik denk.. zal het toch onwetendheid aan jou kant zijn!!:P

 4. Hans -

  @Gast smoking: duidelijk dat jij voor Android bent maar je hoeft ze niet allemaal te haten om één. De huidige situatie bij Nokia is niet ontstaan omdat niemand WP7 wil, integendeel want zelfs veel Android gebruikers zullen naar WP7 overstappen. Android heeft niets met de huidige situatie van Nokia te maken, ze hadden gewoon 3 jaar eerder Symbian Belle moeten hebben, dan was het anders geweest. Een goed voorbeeld dat een besturingssysteem alleen niet verantwoordelijk is voor het wel of niet hebben van succes is een LG en Motorola, want ondanks het gebruik van Android als platform daar is het bij deze bedrijven al jaren sukkelen.

 5. Ronald -

  Zeer spijtig weer.
  Natuurlijk is het een centenkwestie voor het bedrijf om te "verhuizen" naar azie.
  Menig zijn hun al voor gegaan maar er zullen zeker nog meer gaan volgen.
  Zo blijft er op den duur weinig bedrijvigheid over in 'het westen'.
  De economische verschuiving zal dan voor veel westerlingen een probleem worden.
  Door Sam-Rules gezegd: "die spleetoogjes zijn toch handiger met hun vingertjes" zullen wel lagere kosten voor Nokia oplever maar dat zorgt er niet voor dat de producten voor ons goedkoper worden.
  Sterker nog, de producten zullen zelfs tweemaal duurder worden voor de westerlingen.

 6. sam-rules -

  symbian op de smartphones is inderdaad pijlsnel naar beneden aan het gaan.. maar de budget toestellen met symbian lopen nog als een trein hoor. Dat fabriek in roemenie werden vooral reparatie`s gedaan.. en deze werden zeer slecht uitgevoerd, en koste uiteindelijk veel geld. die spleetoogjes zijn toch handiger met hun vingertjes!!;)

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Smartphone batterij langer bruikbaar door verlagen processor snelheid

Deze smartphonemakers maken je toestel niet langzamer via updates lees verder

Samsung logo

Zeven dingen die je nog niet wist over Samsung lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters