Nokia gooit fabrieken dicht en ontslaat 3500 man

Nokia heeft een nieuwe reorganisatie bekendgemaakt. De fabrikant zal in totaal 3500 man de laan uit gaan sturen en een fabriek in Roemenië verhuizen naar Azië.

De plannen van Nokia werden door CEO Stephen Elop toegelicht als pijnlijk maar noodzakelijk. Volgens de CEO moet Nokia zijn productie beter gaan stroomlijnen. Om die reden wordt een Roemeense fabriek verhuisd richting Azië. Die fabriek produceert low-end smartphones en de grootste afzet hiervan is in Azië. Nokia wil dichter bij het vuur zitten bij zijn doelgroep en toeleveranciers en heeft daarom besloten de fabriek te verhuizen.

De fabrikant is ook van plan om zijn fabrieken in Finland, Hongarije en Mexico opnieuw te gaan evalueren. Een beslissing over deze fabrieken zal begin volgend jaar genomen worden, aldus de producent. Nokia stuurde begin dit jaar al 6800 man de laan uit. Met deze ontslagen erbij komt het totaalaantal al boven de 10.000 uit. De fabrikant is druk bezig om zijn operatie te stroomlijnen onder het bewind van de nieuwe CEO.

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters