Nokia: “Grote Symbian UI-update rond de herfst”

De Product Manager van Nokia Nederland heeft bevestigd dat de grote update voor de UI van Symbian OS rond de herfst uitgebracht zal worden. Een paar maanden daarvoor zal in de zomer een kleinere update uit gaan komen die de eerste vernieuwingen met zich mee zal gaan brengen.

Eind vorige maand gaf de topvrouw van Nokia voor smartphone, Jo Harlow, in China een presentatie over Symbian. Tijdens de presentatie wist ze te benadrukken dat Nokia de komende jaren zal blijven investeren in het OS en dat er nog dit jaar grote updates aan zitten te komen. Hierop werden een paar afbeeldingen naar voren gehaald in de presentatie van een geheel nieuw UI voor het Symbian^3 OS. Op de onderstaande slide, bemachtigd door All About Phones, is te zien hoe het nieuwe UI er uit zal komen te zien voor het Symbian OS.

Marc Driessen, Product Manger bij Nokia Benelux, bevestigde tijdens het #E7ement dat er inderdaad twee updates onderweg zijn voor Symbian dit jaar. De eerste update, een kleine variant, zal rond de zomer uitgebracht worden voor de N8 en de E7. Eventueel zullen ook de andere modellen zoals de C7 en de C6-01 de update mee gaan krijgen, maar dat kon Driessen nog niet bevestigen. Wel is duidelijk dat de kleine update de eerste grafische wijzigingen met zich mee zal brengen. Zo zullen de icoontjes aangepast worden in het hoofdmenu en in de submenu’s.

New Nokia Symbian^3 UI

 

De grote update zal volgens Driessen rond de herfst gaan komen en zal het gehele nieuwe UI naar Symbian gaan brengen. Zo zullen de menu’s minder diep worden en ook wordt de interface wat gemakkelijker, zo ontdekte All About Phones in de slide. Er komt een pulldown-menu zoals we die ook kennen bij het Android OS, en ook de onderkant gaat op de schop waarbij de navigatiebalk duidelijker vormgegeven zal worden. Ook komt er een nieuw soort widgets dat niet meer vast zit aan een raster, maar overal geplaatst kan worden op meerdere homescreens.

Uit de slides blijkt dat de updates OTA naar de verschillende toestellen gepushed zullen worden door de fabrikant. De slides melden dat de bestaande Symbian^3-smartphones het nieuwe UI zullen gaan krijgen en toekomstige modellen die later dit jaar bekend gemaakt zullen worden.

New Nokia Symbian^3 UI 
Google Arts and culture selfie

Google vertelt je op welk schilderij je lijkt: hangt jouw selfie in het Rijksmuseum? lees verder

PUBG

Blijf als laatste overeind in PUBG Mobile met deze vijf tips lees verder

Huawei P20 Pro notch

Zo kom je van de notch af op je Android toestel lees verder

Playerunknown’s BattleGrounds, ook wel bekend als PUBG iOS Android Nederland

Zo installeer je gratis Playerunknown’s BattleGrounds in Nederland op je smartphone lees verder

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Emoji apps iPhone

Opmerkelijk: Apple verbiedt opeens gebruik emoji in apps 🔥⚠️ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters