Nokia: “Grote Symbian UI-update rond de herfst”

De Product Manager van Nokia Nederland heeft bevestigd dat de grote update voor de UI van Symbian OS rond de herfst uitgebracht zal worden. Een paar maanden daarvoor zal in de zomer een kleinere update uit gaan komen die de eerste vernieuwingen met zich mee zal gaan brengen.

Eind vorige maand gaf de topvrouw van Nokia voor smartphone, Jo Harlow, in China een presentatie over Symbian. Tijdens de presentatie wist ze te benadrukken dat Nokia de komende jaren zal blijven investeren in het OS en dat er nog dit jaar grote updates aan zitten te komen. Hierop werden een paar afbeeldingen naar voren gehaald in de presentatie van een geheel nieuw UI voor het Symbian^3 OS. Op de onderstaande slide, bemachtigd door All About Phones, is te zien hoe het nieuwe UI er uit zal komen te zien voor het Symbian OS.

Marc Driessen, Product Manger bij Nokia Benelux, bevestigde tijdens het #E7ement dat er inderdaad twee updates onderweg zijn voor Symbian dit jaar. De eerste update, een kleine variant, zal rond de zomer uitgebracht worden voor de N8 en de E7. Eventueel zullen ook de andere modellen zoals de C7 en de C6-01 de update mee gaan krijgen, maar dat kon Driessen nog niet bevestigen. Wel is duidelijk dat de kleine update de eerste grafische wijzigingen met zich mee zal brengen. Zo zullen de icoontjes aangepast worden in het hoofdmenu en in de submenu’s.

New Nokia Symbian^3 UI

 

De grote update zal volgens Driessen rond de herfst gaan komen en zal het gehele nieuwe UI naar Symbian gaan brengen. Zo zullen de menu’s minder diep worden en ook wordt de interface wat gemakkelijker, zo ontdekte All About Phones in de slide. Er komt een pulldown-menu zoals we die ook kennen bij het Android OS, en ook de onderkant gaat op de schop waarbij de navigatiebalk duidelijker vormgegeven zal worden. Ook komt er een nieuw soort widgets dat niet meer vast zit aan een raster, maar overal geplaatst kan worden op meerdere homescreens.

Uit de slides blijkt dat de updates OTA naar de verschillende toestellen gepushed zullen worden door de fabrikant. De slides melden dat de bestaande Symbian^3-smartphones het nieuwe UI zullen gaan krijgen en toekomstige modellen die later dit jaar bekend gemaakt zullen worden.

New Nokia Symbian^3 UI 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Dominick -

   Het is wat je te gek voor woorden noemt…. Zo zit de markt nu eenmaal in elkaar, Nokia is misschien wel degene die haar toestellen het langst ondersteunt…

  1. Dominick -

   Inmiddels niet meer hoor 😉 Daarbij kun je dat verwachten als je een beetje verstand van de markt hebt en een product van ruim twee jaar oud koopt. En als je geen verstand van de markt hebt voer je toch geen updates uit.

 1. DaMarcus -

  De Nokia 5800 stamt alweer uit december 2008 / januari 2009. Niet heel verwonderlijk dat daar geen update voor uitkomt, ook gezien dit toestel End of Life is.

  Anders kunnen we nu ook Apple gaan bashen dat er geen iOS 4.3 voor de iPhone 2G uitkomt.

 2. nokia s60v5 -

  ja en what about al de oudere modellen gaan die nog een behoorlijke update krijgen .
  ik heb het hier over de s60v5 nokia n97 5800 x6 etc enz
  gwn genaaid

Playerunknown’s BattleGrounds, ook wel bekend als PUBG iOS Android Nederland

Zo installeer je gratis Playerunknown’s BattleGrounds in Nederland op je smartphone lees verder

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Emoji apps iPhone

Opmerkelijk: Apple verbiedt opeens gebruik emoji in apps 🔥⚠️ lees verder

Modern Combat 5

De vijf beste iPhone shooters met 3D Touch lees verder

Telegram vs. Whatsapp

Vijf redenen waarom Telegram beter is dan Whatsapp lees verder

11 Telegram features die je nog niet kende lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters