Nokia haalt 750 miljoen euro op door obligaties uit te geven

Nokia heeft obligaties uitgegeven ter waarden van 750 miljoen euro. Het bedrijf heeft het kapitaal nodig om haar liquiditeit te verbeteren en haar schuld te verkleinen.

Door deze obligaties uit te geven hoeft Nokia geen aandelen uit te geven in het bedrijf waardoor het minder zeggenschap overhoudt. Deze principal bonds zijn bedoeld voor grote aandeelhouders en mogen niet door verkocht worden. Elk jaar zal Nokia een rente op de obligaties geven en de obligaties zijn geldig tot en met 2017.

De fabrikant heeft de 750 miljoen euro nodig om haar schulden te verkleinen en aflossingen te doen. Daarnaast wil Nokia meer geld in kas hebben voor haar uitgaven. De fabrikant zal het komend kwartaal veel geld gaan uitgeven aan marketing en inkoop van onderdelen voor haar smartphones.

Nokia wist vorige week nog haar financiële cijfers bekend te maken. Toen werd duidelijk dat de fabrikant opnieuw minder omzet behaalde en meer verlies leed. De fabrikant rapporteert een verlies van 576 miljoen euro bij een omzet van 7.1 miljard euro. Nokia heeft tenminste nog 6 maanden nodig om het tij te doen keren.

Nokia Lumia 920

 

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters