Nokia haalt 750 miljoen euro op door obligaties uit te geven

Nokia heeft obligaties uitgegeven ter waarden van 750 miljoen euro. Het bedrijf heeft het kapitaal nodig om haar liquiditeit te verbeteren en haar schuld te verkleinen.

Door deze obligaties uit te geven hoeft Nokia geen aandelen uit te geven in het bedrijf waardoor het minder zeggenschap overhoudt. Deze principal bonds zijn bedoeld voor grote aandeelhouders en mogen niet door verkocht worden. Elk jaar zal Nokia een rente op de obligaties geven en de obligaties zijn geldig tot en met 2017.

De fabrikant heeft de 750 miljoen euro nodig om haar schulden te verkleinen en aflossingen te doen. Daarnaast wil Nokia meer geld in kas hebben voor haar uitgaven. De fabrikant zal het komend kwartaal veel geld gaan uitgeven aan marketing en inkoop van onderdelen voor haar smartphones.

Nokia wist vorige week nog haar financiële cijfers bekend te maken. Toen werd duidelijk dat de fabrikant opnieuw minder omzet behaalde en meer verlies leed. De fabrikant rapporteert een verlies van 576 miljoen euro bij een omzet van 7.1 miljard euro. Nokia heeft tenminste nog 6 maanden nodig om het tij te doen keren.

Nokia Lumia 920

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Apple AR bril?

Alles wijst erop dat Apple binnenkort met een AR bril komt lees verder

iPhone 8

Apple en LG gaan samenwerken voor nieuwe iPhones lees verder

Grote groep Android gebruikers stapt over op iPhone lees verder

Apple apparaten

Apple toestellen verzamelen steeds meer data, maar het klinkt erger dan het is lees verder

Microsoft Phone

Maak kennis met de Microsoft Surface Mobile lees verder

iMessage

Waarom iMessage nooit naar Android gaat komen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters