'Nokia haalt productie van componenten weg bij Samsung'

Nokia zou uit concurrentieoverwegingen de productie van componenten voor zijn feature- en smartphones bij Samsung willen weghalen. Reden zou zijn dat Nokia Samsung als een van zijn grootste concurrenten ziet.

Nokia Asha 303 conclusie

Al eerder deed Apple iets dergelijks. Componenten voor de iPhone en iPad worden door Samsung geproduceerd. Omdat Apple Samsung ook als grote concurrent ziet, is deze productie deels bij de Koreaanse producent weggehaald en bij andere producenten ondergebracht.

Het gerucht dat ook Nokia zo’n stap overweegt, is de wereld in geholpen door Apple Insider. Als Nokia Samsung dumpt als producent van componenten, kan dat wellicht hard aankomen. Al eerder moest Samsung werknemers ontslaan nadat Apple een deel van de bestellingen bij andere fabrikanten onderbracht. Nokia is niet sterk op de smartphonemarkt, maar verkocht in het laatste kwartaal van vorig jaar wel 85 miljoen featuretelefoons waarvoor veel componenten uit de fabrieken van Samsung komen. Apple produceerde in dezelfde periode 43,5 miljoen iPhones.

Samsung nam vorig jaar de positie van grootste telefoonproducent ter wereld over van Nokia. Het Finse bedrijf probeert sindsdien op de smartphonemarkt terug te keren met zijn Lumia’s die op Windows Phone lopen, maar de verkoop van de featuretelefoons uit de Asha-reeks loopt nog altijd beter.

Bron: Apple Insider, via Telecompaper

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Apple AR bril?

Alles wijst erop dat Apple binnenkort met een AR bril komt lees verder

iPhone 8

Apple en LG gaan samenwerken voor nieuwe iPhones lees verder

Grote groep Android gebruikers stapt over op iPhone lees verder

Apple apparaten

Apple toestellen verzamelen steeds meer data, maar het klinkt erger dan het is lees verder

Microsoft Phone

Maak kennis met de Microsoft Surface Mobile lees verder

iMessage

Waarom iMessage nooit naar Android gaat komen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters