'Nokia haalt productie van componenten weg bij Samsung'

Nokia zou uit concurrentieoverwegingen de productie van componenten voor zijn feature- en smartphones bij Samsung willen weghalen. Reden zou zijn dat Nokia Samsung als een van zijn grootste concurrenten ziet.

Nokia Asha 303 conclusie

Al eerder deed Apple iets dergelijks. Componenten voor de iPhone en iPad worden door Samsung geproduceerd. Omdat Apple Samsung ook als grote concurrent ziet, is deze productie deels bij de Koreaanse producent weggehaald en bij andere producenten ondergebracht.

Het gerucht dat ook Nokia zo’n stap overweegt, is de wereld in geholpen door Apple Insider. Als Nokia Samsung dumpt als producent van componenten, kan dat wellicht hard aankomen. Al eerder moest Samsung werknemers ontslaan nadat Apple een deel van de bestellingen bij andere fabrikanten onderbracht. Nokia is niet sterk op de smartphonemarkt, maar verkocht in het laatste kwartaal van vorig jaar wel 85 miljoen featuretelefoons waarvoor veel componenten uit de fabrieken van Samsung komen. Apple produceerde in dezelfde periode 43,5 miljoen iPhones.

Samsung nam vorig jaar de positie van grootste telefoonproducent ter wereld over van Nokia. Het Finse bedrijf probeert sindsdien op de smartphonemarkt terug te keren met zijn Lumia’s die op Windows Phone lopen, maar de verkoop van de featuretelefoons uit de Asha-reeks loopt nog altijd beter.

Bron: Apple Insider, via Telecompaper

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Whatsapp

Zo verdient Facebook geld met Whatsapp lees verder

Google I/O 2017

Kijk alle aankondigingen van Google I/O 2017 keynote terug lees verder

Tele2 unlimited

Tele2 overtreft T-Mobile in prijzenoorlog met onbeperkt abonnement lees verder

Apple iphone 8

Biograaf Steve Jobs: Apple is niet meer innovatief lees verder

Google Pixel 3

‘LG gaat de Google Pixel 3 familie produceren’ lees verder

Samsung in China

Samsung in China: van marktleider tot kleine speler lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters