Nokia had hele andere interface voor Windows Phone in gedachten

De versie van Windows Phone op de Nokia Lumiatelefoons lijkt als twee druppels water op de software die op Windows Phones van andere merken staat. Nokia heeft de interface nauwelijks aangepast, hoewel daar aanvankelijk wel plannen voor hebben bestaan. Waarvan vandaag plaatjes bekend zijn geworden.

nokia wp ui

Nokia heeft als speciale partner van Microsoft het recht gekregen om het besturingssysteem naar eigen inzicht aan te passen. Daar heeft Nokia geen gebruik van gemaakt; Nokia-CEO Stephen Elop heeft meerdere malen verklaard dat het OS wat hem betreft zo al perfect was. Wel voegt Nokia er eigen software aan toe, zoals Nokia Maps, Music en laatstelijk ook Creative Studio.

Maar dat wil niet zeggen dat er geen plannen hebben bestaan om de softwareschil rond Windows Phone aan te passen. De ingenieurs van Nokia hebben hun best gedaan om er iets heel bijzonders van te maken. Een compleet redesign, zoals uit bijgaande plaatjes blijkt. De Metro-UI van Windows Phone is nauwelijks meer terug te vinden.

nokia wp ui

 

nokia wp ui

 

De ontwerper van al dit moois is inmiddels overgeplaatst naar Accenture, dat de ondersteuning van Symbian voortzet nu Nokia met dat besturingssysteem is gestopt. Dus hij werkt niet langer aan het opkalefateren van de Windows-user interface die Nokia aanvankelijk aan het brouwen was.

Van het daadwerkelijk aanpassen van de user interface is uiteindelijk afgezien, omdat Nokia het zichzelf niet te moeilijk wil maken. Het bedrijf heeft besloten om zijn energie in belangrijker aanpassingen te steken dan de user interface. Bovendien was Nokia volgens CTO Rich Greene van Nokia bang dat klanten die voor Windows Phone een Nokia zochten, door de aparte schil zouden worden afgeschrikt. ”We hebben besloten om in plaats van in het platform, óp het platform te ontwikkelen”, verklaart hij. Dus software en functies toevoegen aan het OS in plaats van het OS zelf aan te passen.

Bron: Pocketnow

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. William -

    Ziet er flashy uit, maar komt erg onoverzichtelijk op mij over, denk dat mijn vriendin blij is dat ze voor de Metro-interface zijn gegaan…

    Het is trouwens Nokia Drive, Nokia Rijden (zo staat het er echt op) in het Nederlands. Het is geen Maps-applicatie zoals Bing Maps en Google Maps, maar een echt turn by turn navigatiesysteem. Weliswaar met wat beperkte functionaliteit, maar voor een gratis extraatje heel wat.

Pixel 2 Launcher

Zo download je Google Pixel 2 launcher op elke Android smartphone lees verder

Facebook Messenger toetsenbord

Gebruik jij de Facebook Messenger app? Dan moet je dit lezen lees verder

Pokemon Go wedstrijd

Pokémon Go fotografie-wedstrijd van start: win mooie prijzen lees verder

Anyme Anime APP

Gratis anime kijken op je smartphone kan met deze app lees verder

Automon Pokémon Go Politie

Politie Nederland komt met eigen variant Pokémon Go: Automon lees verder

Pokémon Go Halloween

Pokémon Go Halloween-event bevestigd: nieuwe Pokémon vangen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters