Nokia had hele andere interface voor Windows Phone in gedachten

De versie van Windows Phone op de Nokia Lumiatelefoons lijkt als twee druppels water op de software die op Windows Phones van andere merken staat. Nokia heeft de interface nauwelijks aangepast, hoewel daar aanvankelijk wel plannen voor hebben bestaan. Waarvan vandaag plaatjes bekend zijn geworden.

nokia wp ui

Nokia heeft als speciale partner van Microsoft het recht gekregen om het besturingssysteem naar eigen inzicht aan te passen. Daar heeft Nokia geen gebruik van gemaakt; Nokia-CEO Stephen Elop heeft meerdere malen verklaard dat het OS wat hem betreft zo al perfect was. Wel voegt Nokia er eigen software aan toe, zoals Nokia Maps, Music en laatstelijk ook Creative Studio.

Maar dat wil niet zeggen dat er geen plannen hebben bestaan om de softwareschil rond Windows Phone aan te passen. De ingenieurs van Nokia hebben hun best gedaan om er iets heel bijzonders van te maken. Een compleet redesign, zoals uit bijgaande plaatjes blijkt. De Metro-UI van Windows Phone is nauwelijks meer terug te vinden.

nokia wp ui

 

nokia wp ui

 

De ontwerper van al dit moois is inmiddels overgeplaatst naar Accenture, dat de ondersteuning van Symbian voortzet nu Nokia met dat besturingssysteem is gestopt. Dus hij werkt niet langer aan het opkalefateren van de Windows-user interface die Nokia aanvankelijk aan het brouwen was.

Van het daadwerkelijk aanpassen van de user interface is uiteindelijk afgezien, omdat Nokia het zichzelf niet te moeilijk wil maken. Het bedrijf heeft besloten om zijn energie in belangrijker aanpassingen te steken dan de user interface. Bovendien was Nokia volgens CTO Rich Greene van Nokia bang dat klanten die voor Windows Phone een Nokia zochten, door de aparte schil zouden worden afgeschrikt. ”We hebben besloten om in plaats van in het platform, óp het platform te ontwikkelen”, verklaart hij. Dus software en functies toevoegen aan het OS in plaats van het OS zelf aan te passen.

Bron: Pocketnow

PUBG

Blijf als laatste overeind in PUBG Mobile met deze vijf tips lees verder

Huawei P20 Pro notch

Zo kom je van de notch af op je Android toestel lees verder

Playerunknown’s BattleGrounds, ook wel bekend als PUBG iOS Android Nederland

Zo installeer je gratis Playerunknown’s BattleGrounds in Nederland op je smartphone lees verder

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Emoji apps iPhone

Opmerkelijk: Apple verbiedt opeens gebruik emoji in apps 🔥⚠️ lees verder

Modern Combat 5

De vijf beste iPhone shooters met 3D Touch lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters